Gündem

7 ilde FETÖ operasyonu: 2 tutuklama, 6 gözaltı

Abone Ol

15 Temmuz 2016’da hain işgal girişimini düzenleyen Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Zonguldak’ta örgüte yönelik yürütülen operasyonda, kriptolu haberleşme ağı ByLock’u kullandıkları gerekçesiyle 2 kişi tutuklandı, 7 kişi gözaltına alındı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince  Zonguldak ve Ereğli ilçesinde bazı adreslere düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet savcılığındaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden iki şüpheli tutuklandı, bir şüpheli ise adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.

6 ByLock’çu gözaltına alındı

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı “ByLock”u kullandıkları iddiasıyla 6 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Zonguldak, İstanbul, Aydın, Adana, Konya, Kayseri ve Afyonkarahisar’da düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

Örgütsel dokümanlara el konuldu

Sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda bilgisayar ve dokümanlara el konuldu.

Bu arada şüphelilerden bazılarının, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen tutuklu eski emniyet müdürü, komiser ve polis memuru eşleri olduğu öğrenildi.