Gündem

7 ilde “ByLock” operasyonu: 23 gözaltı

Abone Ol

15 Temmuz 2016’da hain işgal girişimini düzenleyen Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlar yurt genelinde kararlılıkla sürüyor. Elazığ merkezli 6 il ve Samsun’da örgüte yönelik yürütülen operasyonda, kriptolu haberleşme ağı ByLock’u kullandıkları gerekçesiyle 3’ü kadın 23 şüpheli gözaltına alındı.

Samsun’da 13 gözaltı

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, kent merkezi ile 19 Mayıs, Bafra, Çarşamba ve Terme ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, kapatılan FEZA Koleji ve Sakarya Dershaneleri çalışanlarının da aralarında bulunduğu 3’ü kadın 13 zanlı gözaltına alındı.

Dijital verilere el konuldu

Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandıkları iddia edilen zanlıların adreslerindeki aramada bulunan dijital verilere de el konuldu.

Elazığ merkezli operasyonda 10 gözaltı

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Elazığ, Konya, İstanbul, Kırıkkale, Diyarbakır ve Tunceli’de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandıkları öne sürülen 10 zanlı gözaltına alındı.

Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

7 ilde FETÖ operasyonu: 2 tutuklama, 6 gözaltı