Gündem

15 Temmuz’un başbakanı Akşener mi?

Abone Ol

FETÖ’nün Türkiye’ye işgal girişiminde bulunduğu 15 Temmuz’da “Provokasyon olur diye sokağa çıkmadım” diyen Akşener’in foyası ortaya çıktı. Akşener ile yollarını ayıran ülkücü Mustafa Dülger, Akşener’in ihanet gecesinde tüm taraftarlarına “Sokağa çıkmayın” talimatı verdiğini söyledi. Bu bağlamda Akşener’in 15 Temmuz’daki rolü sorgulanmaya başlandı.  

FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişiminden önce “Ben başbakan olacağım” sloganı ve “Yurtta Sulh” naraları ile gündemden düşmeyen Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “25 bin kişiyle saraya yürürüm” söylemiyle tehdit etmişti. Milli iradeyi hedef alan Akşener, Türkiye’nin varlığına kast edildiği 15 Temmuz’da ise evinde saklanmış, darbeyi kınamamıştı bile. Akşener’in tutumu sonrası akıllara “15 Temmuz’un başbakanı Meral Akşener miydi?” sorusu gelmişti.

Provokasyon oluşturmuş

Tüm şüpheleri üzerine çeken Akşener, kendisini sazlı elebaşı Demirtaş gibi parlatan Hürriyet’e verdiği demeçte, asrın alçaklığının yaşandığı Beylerbeyi’ndeki evinde olduğunu söylerken “Ülke TV’de başlayıp, sonra diğerlerine sirayet eden, bu darbenin başbakanının benim olduğuma dair bir yayın yapıldı. Tam gidelim mi derken, bunun bir provokasyona sebep olabileceğini düşünerek durdum” ifadeleriyle masum rolü yapmıştı.

Bizim meselemiz değil

Akşener’in masumluk tiyatrosunu kendisine 15 Temmuz işgal girişimi yaşanana kadar destek veren ülkücü Mustafa Dülger’in açıklamaları ile bozuldu. Sonsuz Türk Haber isimli bir portala konuşan Dülger, FETÖ’cü hainlere karşı vatanı savunmak için sokağa çıktıklarını aktararak, şunları söyledi: “Ben ve benim gibi yüzlerce arkadaşımız Liderimiz olarak gördüğümüz Meral Akşener’i bir an olsun yanımızda olmaya bayrak sallamaya ve milletin yanında görmek istedik. Bundan dolayı da birçok arkadaşımız Meral Hanım’a ulaşıp meydana davet etti. Gelen cevap bizde büyük bir hayal kırıklığı yaşattı. ‘Bu bizim meselemiz değil, sizin ne işiniz var orada evinize dönün” cevabı ile hüsrana uğradım.” Diğer yandan İşgalci terör örgütü FETÖ’nün teröristleri de defalarca Akşener’i desteklediklerini deklare etmişti.