Gündem

15 Temmuz siber güvenlik için dönüm noktası

Abone Ol

Diriliş Postası/Ankara

Ankara’da Uluslararası Medya Enformasyon Derneği(UMED) tarafından organize edilen panelde konuşan UITSEC Teknoloji A.Ş CEO’su Batuhan Tosun, “15 Temmuz Türkiye açısından birçok şeyin yenilenmesi durumudur. Siber güvenlik noktasında kendimizi yeniledik. FETÖ tarafından bir sürü kurum, kuruluş bay pass edildi. TÜBİTAK’tan onlarca proje çalındı. Cumhurbaşkanlığı talimatı sonrası siber güvenlik altyapısının yenilenmesi birçok şeyin aşılmasına neden oldu. Bir yılda önemli mesafe kat ettik. 2-3 yıl içeresinde diğer ülkelerle baş ederiz. Siber saldırılara önceden önlem almamız gerekir” dedi.

KATAR’A SİBER SALDIRI

Katar’a yapılan ablukanın başlangıcının siber saldırılar olduğunu vurgulayan Tosun, “El Cezire, Katar Merkez Bankası’na saldırılar düzenlendi. Somut veriler ele geçirildi.Katar Devleti’nin İran ve Türkiye ilişkisini içeren belgeler çalındı. Bu durum siber güvenliğin ne derece önemli olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

BANKALAR SİBER SALDIRILARI SAKLIYOR

Türkiye’de siber saldırılara maruz kalan bankaların açıklama yapmaktan kaçındığını belirten Batuhan Yaşar, “Bankalar bu tip durumlarda siber saldırıları birbirleriyle paylaşsalar sorun ortadan kalkar. Bizde banka hacklenince devlet sırrı gibi saklanır. HSBC siber saldırıya uğradı. BDDK açıklama yapması konusunda uyarmasa yapmayacaktı” ifadelerini kullandı.

KAMERA VE MİKROFONLARI ELE GEÇİRİYOLAR

Siber saldırıların telefon, tablet ve bilgisayarlar yoluyla gerçekleştiğini dile getiren Yaşar, “Amerikan istihbarat ajanslarının bilgisayar üreticileriyle anlaşma yaptığı ve sonucunda elektronik cihazlara yazılım yerleştikleri ortadadır.

Kamera ve ses kontrolü hakimetini ele geçirip saldırılar düzenliyorlar” sözlerini tamamladı.