Gündem

14 ilde FETÖ’ye ağır darbe: 28 gözaltı

Abone Ol

15 Temmuz’da 249 vatan evladının şehit edildiği hain işgal girişimini düzenleyen FETÖ’ye yönelik operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Balıkesir merkezli 13 ilde ve Tokat’ta örgüte yönelik düzenlenen operasyonlarda 28 şüpheli gözaltına alındı.

Balıkesir merkezli FETÖ operasyonunda 20 gözaltı

Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı’nca FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, ankesörlü/kontörlü telefonlar üzerinden mahrem imamlar ile irtibat kurdukları tespit edilen halen görevde olan 19 rütbeli asker ile 1 mahrem imam hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Balıkesir, İstanbul, Diyarbakır, Ankara, Amasya, Eskişehir, Ordu, Kütahya, Bitlis, Afyonkarahisar, Kocaeli, İzmir ve Şırnak’ta düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 9’u Balıkesir 6’ncı Ana Jet Üs Komutanlığında, 10’u Hava Kuvvetlerine bağlı komutanlıklarda olmak üzere 19 astsubay ve 1 mahrem imam gözaltına alındı.

Balıkesir’e getirilen şüphelilerin Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

Tokat’ta örgütün hücre evlerine operasyon

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında terör örgütünün hakimlik, savcılık sınavlarına hazırlık hücre evlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara, Antalya, İstanbul, Konya, Malatya ve Trabzon illerinde 5 avukat ve 3 hukuk fakültesi mezunu 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Zanlıları gözaltına alma çalışmaları sürüyor.