Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanış konuşmasında Suriye’de yaşananlara ilişkin önemli tespitler yaptı. ABD tarafından DAEŞ ile mücadele bahanesiyle 3 bini aşkın TIR silahla desteklenen PKK terör örgütünün, Suriye sınırında terör devleti kurmaya çalıştığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin asla bu girişime izin vermeyeceğini aktararak, “Bir gerçeği çok iyi yakalamamız lazım ve bilmemiz lazım. 911 kilometre bir Suriye sınırı ve burada çok ciddi bir devlet yapılanması ön çalışmaları var, en batısından en doğusuna. Bugün biz buna sessiz kalırsak, ki geciktik, o zaman bu yapılanma orada ne yapacaktır, tahakkuk edecektir” dedi.

Yeni Kobani yaşarız

Kobani tezgahını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eli kanlı örgütün Akdeniz’e inme çabalarına geçit verilmeyeceğini üstüne basarak vurguladı ve şöyle konuştu: “En doğudan Akdeniz’e oluşturulmak istenen bir terör koridorunu biz bozmak mecburiyetindeyiz, buna müsaade edemeyiz. Eğer biz buna müsaade edersek yeni bir Kobani yaşarız, kusura bakmasınlar. Biz yeni bir Kobani yaşamak istemiyoruz ve bunu yaşatmayacağız.”

Bir gece ansızın gelebiliriz

Türkiye etrafının kuşatılmasının önüne geçileceğini dile getiren Erdoğan, “Bir gece ansızın” çıkışını tekrarlayarak, “Kim ne derse desin, ne düşünürse düşünsün. Biz, Türkiye’nin, Suriye ve Irak kaynaklı tehditlerle köşeye sıkıştırılmasına izin vermeyeceğiz. Bize dostluk gösterene yüreğimiz de kollarımız da sonuna kadar açıktır. Bize husumet besleyenlere sözümüzü ise burada bir kez daha tekrarlayayım, bir gece ansızın gelebiliriz” diye konuştu.

Teröristleri iade edin

Erdoğan,  FETÖ’cü ve PKK’lı teröristleri Türkiye’ye iade etmeyen Avrupa’ya da seslendi. Avrupa’nın Türkiye’nin iade taleplerini yerine getirmeden hiçbir isteğinin yerine  getirilmeyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı, “FETÖ’nün Avrupa’nın değişik ülkelerinde çok ciddi destekler almak suretiyle orada yapılandıklarını görüyoruz. Kendilerine sorduğumuzda aldığımız cevap şu ‘İltica ettiler’. Ne demek iltica ettiler, bunlar hain, bunlar katil, bunlar kesinlikle şu anda terörist. Bizim mahkemelerimizin bunlar hakkında verdiği kararlar var. Bizden birilerini istemeye kalkıyorlar. Kusura bakmayın. Bizden istediklerinizi alabilmeniz için önce istediklerimizi de bize verin” dedi.

Editör: TE Bilisim