Suudi Arabistan’a uygulanan ambargoyu resmen kaldıran ABD'den silah satışına da onay çıktı. Bu adım, Orta Doğu'da, özellikle İsrail'in saldırgan politikaları nedeniyle artan gerilimler arasında önemli bir gelişme olarak kaydedildi.

Twitter'ın logosu alıcısını buldu: İkonik kuş satıldı Twitter'ın logosu alıcısını buldu: İkonik kuş satıldı

SATIŞIN MALİYETİ 100 MİLYON DOLAR

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan'a satışı onaylanan silahların tahmini maliyetinin 100 milyon dolar olduğu belirtildi. Bu satışın, Suudi Arabistan'ın savunma kapasitesini önemli ölçüde güçlendireceği vurgulandı.

HASSAS MÜDAHALE YETENEĞİ

Açıklamada, önerilen silah satışının Suudi Arabistan Krallığı'nın mevcut ve gelecekteki tehditlerle başa çıkma yeteneğini geliştireceği belirtildi. Özellikle, yeni sistemlerin mevcut güdümlü füze sistemlerine göre çok daha az hasar riskiyle hedeflere hassas bir şekilde müdahale etme yeteneği sağlayacağı ifade edildi.

AMBARGONUN KALDIRILMASI

Bu onay, Suudi Arabistan'a uygulanan ambargonun kaldırılmasının ardından geldi. Bu gelişme, Orta Doğu'daki askeri dengeleri etkileme potansiyeline sahip ve bölgedeki güç dinamiklerini yeniden şekillendirebilir.

Kaynak: dirilispostasi.com