51. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı için Singapur’da bulunan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye ile yaşanan gerilimi değerlendirdi. Pompeo, Brunson yüzünden yaşanan gerilime rağmen Türkiye’nin önemli bir ortak olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu ile görüşmesinde bu tip konuları ele aldıklarını anlatan Pompeo, “Türkiye, ABD’nin işbirliği içinde çalışmayı sürdürmeyi hedeflediği bir NATO ortağıdır” diye konuştu. Pompeo standart Amerikan güzellemelerinden sonra dilinin altındaki baklayı çıkardı.

ÜMİT EDİYORMUŞ!

Çavuşoğlu ile görüşmesinde FETÖ ve PKK adına suç işleyen casus Papaz Brunson’u istediğini açıkça ortaya koyan Pompeo, 15 Temmuz’daki Amerikan parmağının en önemli isimlerinden biri olan ABD Konsolosluk çalışanı ajan Metin Topuz için de girişimde bulunduklarını kaydederek, “Gelecek günlerde bunun olduğunu göreceğimizi ümit ediyorum” dedi. Casuslar Brunson ve Topuz’u isteyen Pompeo’nun 250 kişinin katili, darbeci terörist FETO ve diğer FETÖ militanlarının iadesine değinmemesi ikiyüzlülüğün büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Editör: TE Bilisim