Ziraat Bankası’nın kurucusu, Ahmet Şefik Mithat Paşa’dır. Mithat Paşa, bir banka kurma fikrini Memleket Sandıkları olarak bilinen ve birnevi tefeci konumunda olan yerlerden esinlenerek üretmiştir. Memleket sandıklarının asıl amacı, kişilere ihtiyaçları olan parayı vermek ve daha sonra kullanım ücretiyle beraber geri almaktı. 1867 yılında bu fikirle beraber Memleket Sandıkları Nizamnamesi’nin yürürlüğe girmesini sağlamış, Osmanlı Devleti’nin farklı yerlerinde bulunan Menafi Sanıkların yerine de banka şubelerini kurmaya başlamıştır. 1888 yılı itibariyle de resmi olarak Ziraat Bankası ve şubeleri kişilere hizmet vermeye başlamıştır.

Ziraat Bankası Nedir?

Ziraat Bankası, Genel Merkezi Ankara’da bulunan ve devlet bankası niteliğinde olan 3 bankadan biridir. Bünyesinde 25.000 kişiden fazla çalışanı vardır. Türkiye genelinde 1739, yurt dışında ise 23 şubesi vardır ve bu sayılarla hem Türkiye’de hem de yurt dışında en fazla şubesi olan bankadır. 1. Dünya Savaşı sırasında Yunanistan’ın işgaline uğrayan İzmir’deki şubeleri ile bir kopukluk yaşanmış olsa da savaş bitiminden sonra herhangi bir bölünme veya merkezinden kopukluk yaşamamıştır. 1988 yılında ilk defa Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan tarım arazilerini destekleyen banka olmuş ve bu bölgede tarımın artması için çok çaba göstermiştir.

Ziraat Bankası’nda Hangi Hizmetler Vardır?

Ziraat Bankası’nda yapılabilen işlemler, şunlardır:

  • Kredi Alma
  • Kredi Kartı Alma
  • Sigorta Ürünleri
  • Emekli Maaşı
  • Vergi Ödeme
  • Öğrenim Bursu ve Kredisi Alma
  • İnternet Bankacılığı

Ziraat Bankası internet bankacılı üzerinden para gönderme, fatura ödeme, kredi çekme gibi birçok işlem gerçekleştirilir.

Ziraat Bankası İle İletişim Nasıl Kurulur?

Ziraat Bankası’nın iletişim numaraları, 444 00 00 ve 0850 220 00 00 ‘dır. Kişiler Ziraat Bankası ile müşteri hizmetleri dışında İletişim Formu ve şubelere giderek de ilgili konularda bilgi alabilirler. Çağrı merkezi telefonları 7 gün 24 saat hizmete açıktır.

Ziraat Bankası müşterisi olmayan kişiler, Şube haricinde belirtilen her yerden yalnızca bilgi alabilirler. Resmi olarak kredi işlemlerinin başlatılması ve kredinin alınabilmesi için şubelere gelmek, Kredi sözleşmesi imzalanması ve istenen belgelerin teslim edilmesi zorunludur.

Editör: Haber Merkezi