15 Temmuz 2016’da 249 vatan evladının şehit olduğu hain işgal girişimini gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlar kararlılıkla devam ediyor. 49 ilde örgüte yönelik operasyonlarda aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 64 şüpheli gözaltına alındı.

AKSARAY MERKEZLİ OPERASYONDA 13 GÖZALTI

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 13 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Aksaray merkezli 10 ilde düzenledikleri operasyonda 13 şüpheliyi gözaltına aldı.

MALATYA MERKEZLİ OPERASYONDA 9 GÖZALTI

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, örgütün askeri mahrem yapılanmasına yönelik Malatya merkezli Adana, Ankara, Artvin, Balıkesir, Eskişehir ve İstanbul’da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, askeri personelden sorumlu olduğu belirlenen meslekten ihraç edilen öğretmen ve öğretim üyesinin de bulunduğu 2 “mahrem imam” ile Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli 7 astsubay gözaltına alındı.

“Silahlı terör örgütüne üye olmak” iddiasıyla gözaltına alınan zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

HATAY MERKEZLİ OPERASYONDA 20 GÖZALTI

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 24 muvazzaf asker hakkında gözaltına kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlükleri ekiplerince, Hatay merkezli 18 ilde düzenlenen eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında binbaşı ve yüzbaşının da bulunduğu 20 muvazzaf asker gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında firari 4 askerin arandığı öğrenildi.

VAN MERKEZLİ OPERASYONDA 22 GÖZALTI

Van İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığınca, aralarında terör örgütünün şifreli haberleşme programı “ByLock”u kullanan ve FETÖ/PDY’ye müzahir dernek ve sendikalara kayıtlıların da bulunduğu 33 şüpheliye yönelik soruşturma başlatıldı.

Van merkezli İstanbul, Ankara, Ağrı, Balıkesir, Erzurum, Erzincan, Hakkari, Osmaniye, Muş, Antalya, Adana, Kahramanmaraş ve Kayseri’de eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 22 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Diğer 11 kişinin yakalanmasına çalışılıyor.

6 ilde FETÖ’nün emniyet yapılanmasına operasyon düzenlendiTürkiye 20 ilde FETÖ’nün kripto yapılanmasına operasyonTürkiye

Editör: TE Bilisim