15 Temmuz 2016’da 251 vatan evladının şehit edildiği hain işgal girişimini gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Konya merkezli 7 il ve Muğla merkezli 7 il ile Bursa ve Eskişehir’de Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik düzenlenen operasyonlarda 31 kişi gözaltına alındı.

Konya merkezli operasyonda 12 gözaltı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla 13 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Konya, Ankara, İstanbul, Adana, Malatya, Amasya ve İzmir’de, 11’i muvazzaf asker 12 kişiyi gözaltına aldı.

Adresinde bulunamayan zanlının yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Gözaltına alınan muvazzaf askerlerin, Hava ve Kara Kuvvetleri ile Özel Kuvvetler ve Jandarma Genel Komutanlığında görev yaptıkları belirtildi. Firari zanlı ile gözaltına alınan diğer kişinin de meslekten ihraç edildiği öğrenildi.

Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, ifadeleri alınmak üzere İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Bursa’da 9 gözaltı

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, başka bankalardan kredi çekip, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in talimatı doğrultusunda kapatılan Bank Asya üzerinden örgüte maddi destek sağladıkları gerekçesiyle aralarında KHK ile ihraç edilen kamu personellerinin de bulunduğu 19 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince belirlenen 20 adrese düzenlenen operasyonlarda 9 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Eskişehir’de FETÖ operasyonu: 2 gözaltı

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, başka bankalardan kredi çekip, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in talimatı doğrultusunda kapatılan Bank Asya üzerinden örgüte maddi destek sağladıkları gerekçesiyle aralarında KHK ile ihraç edilen kamu personellerinin de bulunduğu 19 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince belirlenen 20 adrese düzenlenen operasyonlarda 9 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Muğla merkezli operasyonda 8 gözaltı

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ’nün emniyet teşkilatı içindeki yapılanmasında yer alan ve örgüt içerisinde ankesörlü telefondan iletişim kurduğu öne sürülen 13 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Muğla merkezli Konya, Ağrı, Şırnak, Şanlıurfa, Sivas ve Kayseri’de düzenlenen eş zamanlı operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı.

Kalan 5 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

70 muvazzaf asker hakkında FETÖ’den gözaltı kararı15 Temmuz

FETÖ soruşturmasında 70 muvazzaf askere yakalama kararıTürkiye

FETÖ’nün yeni kripto haberleşme programı ortaya çıktı15 Temmuz

Editör: TE Bilisim