Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde yaşayan Hanife Aydın, 2000 yılında babasından miras kalan daireyi satarak elde ettiği sermayeyle ilk gül serasını kurdu. Ayrıca devlet desteğiyle bu serayı büyüten Aydın, 2023 yılında da TKDK'dan aldığı 1 milyon 100 bin TL hibe desteğiyle 3 milyon 400 bin liralık yatırım yaparak Ladik ilçesine yeni bir üretim tesisi kurdu. Karadeniz Bölgesi'nin en büyük gül verimlerinden olan Aydın, 10 bin metrekare alana sahip serasında 'Red Naomi' türünde güller üretiyor. Aydın'da yılda 70 bin kök gülden yaklaşık 1,5 milyon adet dal hasat yapılıyor.
'BENİM HEDEFİM İHRACAT YAPMAK'
Aydın, bu işe başladıklarında Karadeniz Bölgesi'nde gül üretimi yapan hiç kimsenin olmadığını belirterek, "Hatta kayınpederim 'Bu memlekette gül olmaz' dedi. Eşim de 'Baba niyeti olmasın, bir deneyelim' derdi. Ondan sonra biz rahmetli babamdan kalan dairemizi satıp araziyi aldık. Ondan sonra o yıllarda Tarım Bakanlığı'nın yüzde 75 destekli bir serası vardı; ona başvurdum. Sağ olsun devletimiz destekten yararlandı, o arazide çiçek ve gül üretimine başlandı. bize destek olduk ve projeye başvurup destekledik" dedi.
Aydın, şu anda bir kooperatiflere üretim maliyetini kaydederek, "Şu anki hedefim sadece ülke içerisinde değil. Benim hedefim ihracat yapmak. Kadınlara kayıtlıa da önerim; hayalini kurdukları işi yapsınlar" diye konuştu.