ULAK Haberleşme, 4.5G altyapısını en verimli şekilde 5G'ye dönüştürme amacıyla çalışmalarını sürdürürken, hava ara yüzünde yüksek hız test sonuçları elde etti. Yerli ve milli ürünler geliştiren şirket, endüstriyel kuruluşlar ve operatörlerle işbirliği içinde, Türkiye genelinde yaklaşık 3.000 4.5G baz istasyonu ile hizmet veriyor. Sabit direklere kurulan bu istasyonları taşınabilir hale getirerek dijital dönüşüme katkıda bulunuyor.

Afet ve acil durum senaryolarına yönelik geliştirilen taşınabilir baz istasyonu çözümüyle, gerekli bölgelerde çeşitli araçlarla entegrasyon ve hizmet sağlıyor. Ayrıca, 4T4R radyo ürünleri 5G ile uyumlu hale getiriliyor ve massive MIMO teknolojisi için radyo geliştirmeleri devam ediyor.

Fact-Checkerlara Artan Tehdit: Güven Erozyonu ve Riskler Fact-Checkerlara Artan Tehdit: Güven Erozyonu ve Riskler

ULAK, 4.5G ve 5G baz istasyonları için NSA mod saha testlerine devam etmekte ve yakında yalnızca 5G (SA mod) baz istasyonlarıyla kapalı devre özel şebekelerde denemeler yapacak. 5G, 4.5G’ye göre yaklaşık 10 kat daha hızlı olduğu için, baz istasyonu ve radyo ürünlerinin saha çalışmalarının ardından uçtan uca kablosuz haberleşme sistemleri üzerinde çalışmalara başlanacak.

Şirket ayrıca, 6G için stratejik adımlar atarak kapalı devre mobil şebekeler için yerli ve milli ürün geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. 6G patent başvuruları, her ülke için ayrı ayrı yapılmakta; bu sayede Türkiye'nin güçlü imalat sanayisinden yararlanarak ekosistem paydaşlarıyla senkronize bir şekilde son kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.

Kaynak: AA