29'u tutuklu 58 sanığın yargılaması devam ediyor.
Çete lideri Fırat Sarı ile birlikte hareket ettikleri belirlenen sanıklara yönelik hazırlanan ikinci iddianame, ana dava dosyasıyla birleştirildi. Böylece sanık sayısı 58'e yükseldi. Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, çarpıcı tanık ifadeleri dikkat çekti.
TANIK DOKTOR: "CİMER'E BİLDİRDİM"
Duruşmada tanık olarak dinlenen doktor Seçkin Demirci, hastanede boş yer olmamasına rağmen bebeklerin kabul edildiğini ve bu durumu CİMER'e bildirdiğini söyledi. Sanıklar, tanık beyanlarına karşı savunmalarını sundu.
RUHSATLAR İPTAL EDİLDİ
Soruşturma kapsamında İstanbul'da 9, Tekirdağ Çorlu'da 1 olmak üzere toplam 10 hastanenin ruhsatı iptal edildi. Öte yandan, soruşturmayı yürüten Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin'i tehdit eden kişiler de tutuklandı.
AĞIR CEZALAR TALEP EDİLİYOR
İddianamede, sanıklar Fırat Sarı ve Gıyasettin Mert Özdemir hakkında, çeşitli suçlardan toplamda 582 yıl 9'ar aya kadar hapis cezası isteniyor. Dava, tanıkların dinlenmesi ve sanık savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.