Batuhan Gülşah/Atina

Yunan basınında Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili tahrik edici ifadeler bitmek bilmiyor. Pek çok gazete her fırsatta Erdoğan için “Sultan”, “Diktatör”, “Hitler” gibi ifadeleri manşetlerine taşırken, şimdi de yönetim sistemi değişikliği Yunan basınında gündeme geldi. Parlamenter sistemin başkanlık sistemiyle değişmesinin ardından, gerekli tüzük değişiklikleri Resmî Gazete’de yayımlanması, Komşu’da “Erdoğan resmî olarak Sultan” başlığıyla duyuruldu.

“ERDOĞAN SULTAN OLDU!”

Ünlü haber sitesi Enikos’un haberinde, “Türk resmî gazetesinin yayımlanmasıyla birlikte 1924 yılından itibaren tüm tüzük değişiklikleri başkanlık sistemiyle değiştirildi. Neredeyse tüm yetkileri elinin altında topladı. Böylece Erdoğan, imzalı bir şekilde sultan oldu” ifadeleri kullanıldı. Türkiye’ye dikta rejiminin gelmesi için artık hiçbir engelin kalmadığı iması da yapıldı. Bu haberle birlikte, Yunanistan’da Türkiye ile ilgili olarak propagandaya varan taraflı yaklaşım bir kez daha kendini gösterdi.

DÜŞMANLIK BİTMİYOR

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanarak cezaevine konulan FETÖ’cüler de, başta Yunan basını olmak üzere pek çok Batı Avrupa ülkesinde “Erdoğan, muhalif akademisyen ve aktivistleri cezaevine gönderdi” şeklinde duyurulmuştu. Ancak medyada Türkiye düşmanlığı konusunda Yunanistan, Fransa, Avusturya ve Almanya gibi ülkeler öne çıkıyor.

Editör: TE Bilisim