Şanlıurfa'da dünyaya gelen Semira, doğum sonrası nefes almakta zorluk çektiği ve yeterince beslenemediği için çeşitli hastanelere götürüldü.

Birçok tetkik sonrası Kayseri Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahisi Servisi'ne sevk edilen bebeğe, özofagus atrezisi tip D (yemek borusunun gelişmemesi) teşhisi konuldu.

Doç. Dr. Mustafa Erman Dörterler ve Doç. Dr. Ahmet Özdemir, nadir görülen bu doğumsal bozukluğu tedavi etmek için Semira'ya üç zorlu operasyon gerçekleştirdi.

Yemek Borusu Oluşmadan Doğan Bebek Tüple Besleniyor4

Ameliyatlardan sonra tüple beslenen bebeğin, 9-10 kilograma ulaştığında kalın bağırsağından doku alınarak yeni bir yemek borusu oluşturulacak.

Fethiye'de "Arabasız Gün" etkinliği Fethiye'de "Arabasız Gün" etkinliği

Kayseri Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahisi ve Ürolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Dörterler, Semira'nın yemek borusunun olmadığını ve bu durumla meslek hayatında ilk kez karşılaştığını belirtti. Dörterler, bebeğin yemek ve nefes borusunun birleştiğini ve yaklaşık iki aydır takip ettiklerini ifade etti. İlk tedavi aşamasının başarıyla tamamlandığını vurguladı.

Dörterler, bebeğin 9-10 kilograma ulaştığında yeniden hastaneye geleceğini ve kalın bağırsağından yamayla yeni bir yemek borusu oluşturacaklarını söyledi. Bebeğin şu anda iyi olduğunu ancak tedavisinin devam ettiğini ve büyümesi gerektiğini kaydetti.

Yemek Borusu Oluşmadan Doğan Bebek Tüple Besleniyor3

Pediatri ve Yenidoğan Klinik Sorumlusu Doç. Dr. Ahmet Özdemir, Kayseri Şehir Hastanesi Yenidoğan Servisi'nin donanımlı bir merkez olduğunu belirtti. Semira'nın 3 kilogram doğduğunu ve ekip olarak iyileşmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Özdemir, bebeğin annesini istediğini ve taburcu edilmesi için çeşitli eğitimler verildiğini de ekledi.

Kaynak: AA