Silivri’deki teröristler oylarını HDP, İnce ve Akşener lehine kullanırken, Kılıçdaroğlu’nun CHP oylarının bir kısmını PKK iltisaklı HDP’ye yönlendirmesi, “PKK’yı Meclis’e sokma” planının ana unsurunun da FETÖ olduğunu gösterdi.

Her fırsatta FETÖ’ye destek veren, 24 Haziran seçimleri sürecinde HDP, İP ve Muharrem İnce’ye oy toplamak için çok sayıda manipülatif haber yapan Sözcü Gazetesi, yeni bir skandala daha imza attı. Gazete dünkü manşetinde büyük bir yalana yer vererek Silivri Cezaevi’de yatan FETÖ’cülerin AK Parti’ye oy verdiğini iddia ederken, gazetenin bu algı oyunu çok geçmeden elinde patladı.

VERİLER TAM TERSİNİ GÖSTERİYOR

Silivri Cezaevi’nden gelen sonuçlara bakıldığında, Kılıçdaroğlu’nun CHP oylarının bir kısmını HDP’ye yönlendirerek PKK uzantılı bu partiyi Meclis’e sokma politikasına FETÖ’cülerin de uyduğu görüldü. Nitekim Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde genel olarak İnce, Akşener ve Demirtaş’ı tercih eden FETÖ’cüler, Meclis seçimlerinde ise ağırlıklı olarak HDP’yi tercih etti. Cezaevinde açılan sandıklar incelendiğinde, örneğin Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda HDP, oyların yüzde 48.16’sını alırken Millet İttifakı’na çıkan oy oranı da yüzde 46.32 oldu. AK Parti’nin bu sandıkta aldığı oy oranı ise sadece yüzde 2.45’te kaldı. Diğer sandıklarda da aşağı yukarı durum ilk sandıktan farksızdı.

PKK’YA DA CAN SUYU OLDULAR

Silivri’de HDP’nin ilk parti çıkmasının arkasında Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’ye umut dağıtan vaatleri de büyük rol oynadı. FETÖ kasetiyle CHP’nin başına geçen ve o günden bu yana bu örgütle gönül bağını sürekli güçlendiren Kılıçdaroğlu, seçim sürecinde FETÖ ile mücadeleye dair hiçbir şey söylemedi. Aynı şekilde yıkım ekibinin diğer üyeleri Akşener ve Karamollaoğlu da FETÖ’yü ağzına bile almadı. Tam tersine KHK ile görevden alınarak devletten temizlenen FETÖ üyelerini görevlerine iade edileceği vaatleri havada uçuştu. Bunun yanında CHP, Terörle Mücadele Yasası’nı değiştireceğini vadederek seçim beyannamelerinde FETÖ ile beraber PKK’ya da can suyu olacağını aleni şekilde gösterdi.

Mustafa Varank’tan sert tepki

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank, Sözcü’nün yalan haberine sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Varank yaptığı açıklamada, “Okuyucuları kandırmayı, yalan manşeti gazetecilik sanan bu paçavralar, müzmin muhalifleri sömürmeye devam ediyor. Buyurun sandık sonuçlarına bakın en çok oy hangi partilere çıkmış” diyerek, sandık sonuçlarına ilişkin grafiği paylaştı.

Editör: TE Bilisim