İnsanların sosyal varlıklar olduğunu her zaman biliyorduk ancak görünen o ki arkadaşlık varoluşumuz için çok önemli. İstatistikler göre, yalnızlık erken ölüm olasılığının yüzde 50 artmasına neden olabilir. Ancak, obeziteden kaynaklanan ölüm oranı yüzde 30'dur. Göründüğü gibi yalnızlık daha yüksek bir ölüm nedenidir. 

Yapılan araştırmalarda, bizi birbirimize daha iyi bağlayacağı varsayılan teknolojik gelişmelere
rağmen yalnızlık daha da artmış gibi görünüyor. Örneğin, Amerika'da insanlar mali durumları
ve aileleri ne olursa olsun kendilerini sürekli olarak daha yalnız hissediyor.

Her 30 kişiden 1'i diyabet olduğunu bilmiyor Her 30 kişiden 1'i diyabet olduğunu bilmiyor

AVRUPA’NIN EN YALNIZ ÜLKESİ

Birleşik Krallık’ta nüfusun yaklaşık yüzde 70'i arkadaşlarının ve ailelerinin kendilerini izole hissettiklerini öğrendiklerinde şaşıracaklarına inanıyor. 'Granset' şirketi tarafından yakın zamanda gerçekleştirilen bir araştırma, Birleşik Krallık'taki yaşlı nüfusun yüzde 75'inin yalnızlıktan muzdarip olduğunu ortaya çıkardı.  Yaşlıların çoğu, bu durumdan bahsetmiyor bile. İstatistikler İngiltere'nin, Avrupa'nın en yalnız ülkesi olmaya çok yakın olduğu gerçeğini ortaya koyuyor.

SALGIN HÂLİNE GELİYOR

Birleşik Krallık'ta yalnızlık salgın hâline geliyor ve Avrupa'ya çok pahalıya mal oluyor. Yalnızca hastalık iznine yılda yaklaşık 26 milyon dolar harcanıyor. Yalnızlık insana hem fiziksel hem de zihinsel olarak
oldukça zarar veriyor. Geçtiğimiz birkaç yıldaki pek çok bilimsel kanıt, yalnız insanların onları erken ölüme sürükleyen birtakım sağlık sorunlarına sahip olduğuna işaret etti.

Öte yandan uzmanlar, çocukların sosyal yaşamlarının gelişmesini sağlamak ve dış dünyayla etkileşim kurma yeteneklerini geliştirmek için onlara daha fazla önem verilmesi tavsiyesinde bulunuyor.


 

Muhabir: Durim Abazi