Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınları hakkında “Yurtdışına para gönderdiler” iddiasını ortaya atıp, elinde salladığı belgeler partisi tarafından resmen yalanlanan Kılıçdaroğlu, yine rezil oldu. Önceki gün Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in “Bomba belge” diye pazarladığı, “MİT’in 18 Nisan 2013’te Rıza Sarraf ile ilgili dönemin Başkanı Erdoğan’a 3 sayfalık bir dosya” sunduğu iddiasında bulundu. Kılıçdaroğlu’nun bu iddiası da yalan çıktı.

MİT dosya sunmadı

Kılıçdaroğlu’nun aynı iddiaları 2014 yılında da sarf ettiği, bunun üzerine Sarraf’ın CHP liderine dava açtığını, bu bağlamda mahkemenin Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan bilgi istediği belirlendi. MİT’ten 10 mart 2015’te mahkemeye gönderilen cevap yazısında “Rıza Sarraf’ın suç işlediğine dair tespitleri havi teşkilat tarafından hazırlanarak Başbakanlık makamına sunulan bir raporun bulunmadığı” belirtilmişti. Kılıçdaroğlu, ABD kumpasına destek olmak için iftira silsilesini sürdürürken hem yurt dışına çıkış yalanı, hem de olmayan Sarraf belgesi söylemindeki kaynağının da işgalci terör örgütü FETÖ olduğu görüldü.

İstifa eder mi?

Kılıçdaroğlu’nun MİT belgesi ile ilgili yalanının 2014’te FETÖ’nün medyadaki baş tetikçilerinden, gazeteci görünümlü firari terörist Arzu Yıldız tarafından haberleştirildiği, aynı şekilde ABD’de Türkiye’ye yönelik saldırılarını sürdüren alçak FETÖ’cü Emre Uslu’nun da aynı tarihlerde bu yalanı gündeme taşıdığı gözler önüne serildi. İkinci yalanı da deşifre olan Kılıçdaroğlu’nun istifa edip etmeyeceği merak konusu oldu.

Editör: TE Bilisim