Almanya, Yunanistan, ABD başta olmak üzere Garp deliklerinde saklanan Fetullahçı teröristler girdikleri deliklerden çıkmamak için gâvurun vicdanına sığınma zilletiyle çürüyorlar. Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan’a kaçan 8 darbeci askerin Türkiye’ye iade edilmemesi kararına ilişkin değerlendirmesi sorulan Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın Yunanistan Başbakanı AleksisÇipras ile görüştüğünü hatırlattı.

Görüşmelere ilişkin basına yansıyan açıklamalarda, darbeci askerlerin Türkiye’ye iadesi hususunda olumlu gelişmelerin olacağını gördüklerini ancak en son kararın olumsuz yönde olduğunu anımsatan Bozdağ, şunları dile getirdi:

“Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilere gerçekten büyük bir zarar verecek nitelikte bir adımdır. Bunu her iki ülke yetkilileri de yakından görüyor. Bunun üzerine biz iade talebini içeren dosyaları tekrar Yunanistan’a ilettik. Yeni deliller nedeniyle bir kez daha talebimizi yeniledik, tekrarladık…”

Editör: TE Bilisim