CHP’den FETÖ’ye karşı çıktığı için tasfiye edilen birgül ayman Güler, Çölaşan’ı yerden yere vurdu.

Sabri İşbilen/Özel Haber

CHP tabanının tepkisi nedeniyle PKK’nın siyasi ayağı HDP ile resmi olarak ittifak kuramayan Kemal Kılıçdaroğlu, terör iltisaklı partinin baraj altında kalmaması için farklı bir formülü devreye soktu. Kılıçdaroğlu, İlhan Cihar başta olmak üzere CHP’deki tüm solcu vekilleri tırpanlamış, Muharrem İnce’nin ekibini tasfiye etmiş, CHP’deki solcu oyların bir kısmının baraj altında gözüken HDP’ye kaymasının adımını atmıştı. Bunu da yeterli görmeyen Kılıçdaroğmu, seçim ittifakı düzenlemesinde, PKK’nın halkı tehdidinin önüne geçen seçim güvenliği düzenlemesini AYM’ye taşımış, ancak istediği sonucu alamamıştı. Kılıçdaroğlu CHP’den çok Meclis’te çoğunluğu elde etmek için barajı geçmesini olmazsa olmaz gördüğü HDP için çalışırken, CHP zihniyetinin temsilcisi, azılı din düşmanı, 28 Şubat’ın medya ayağının elebaşlarından Emin Çölaşan’da devreye girdi.

HDP’YE OY TOPLAMA TELAŞI

Çölaşan, 31 Mayıs tarihli ”HDP olayı” başlıklı köşe yazısında alenen iradesini Kandil’e devretmiş HDP’yi kurtarmanın peşine düştü. Emin Çölaşan yazısında, 7 Haziran seçimlerini hatırlatarak AK Parti’ye karşı HDP’nin barajı geçmesinin önemli olduğunun altını çizdi. Alenen oyların HDP’ye yönlenmesi gerektiğini belirterek, Erdoğan düşmanlığının boyutunu ortaya koydu. “Hep kaybettin” Çölaşan’ın HDP propagandasına büyük tepki gelirken, tepki veren isimlerden biri de CHP’nin öz kimliğine savunan Birgül Ayman Güler’di. Güler, sosyal Emin Çölaşan’ın hezeyanını şu sözlerle dile getirdi: “Emin Çölaşan önce Ekmeleddin’le zafere demişti. Sonra zafer için şimdi cemaati destekleme zamanı dedi. Bugün de zafer için HDP’ye oy ver diyor. Cumhuriyetçilerin biricik güçlerini, özsaygılarını tüketip darmadağın olacakları bir Pirus zaferi.”

FETÖ İLE İTTİFAKI DEŞİFRE ETTİ

Birgül Ayman Güler, “Her ne kadar parti yönetimimiz inkar etse de 30 Mart seçimlerinde bir ittifak yaptı, cemaatle ittifak yaptı. İllerde ve ilçelerde cemaatin çeşitli unsurlarının Cumhuriyet Halk Partisi’yle yürüdüğünü hepimiz gördük” sözle riyle CHP ile FETÖ ittifakını deşifre ettikten sonra CHP’den tasfiye edilmişti.

FETÖ’NÜN SÖZCÜLÜĞÜNÜ ÜSTLENDİ

Emin Çölaşan’ın FETÖ konusunda da dosyası epey kabarık… FETÖ’nün gerçek yüzü ortaya çıkana dek FETÖ’ye düşmanım pozu veren Çölaşan, 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından FETÖ’nün en azılı savunucuların oldu. Çölaşan, “Bizim başaramadığımızı Fetullah’la ekibi başardı” sözleriyle 15 Temmuz’da Türkiye’yi işgale kalkışan alçakları güzellemiş, 29 Ekim 2015’te yazdığı “Şimdi cemaati savunma zamanı” başlıklı yazısıyla hükümetin alçak örgüte yaptığı operasyonu engellemeye çalışmış, terör örgütüne destek istemiş, hatta 15 Temmuz’a giden sürece destek olmuştu.

Editör: TE Bilisim