Yurt genelinde FETÖ/PDY’nin yeni ve eski yapılanmasına yönelik operasyonlar devam ediyor. Düzenlenen operasyonlarda yakalanan 19 kişiden 5’i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ayrıca 13 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 1 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Malatya’da 3 kişi tutuklandı

Malatya’da Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, hakkında gözaltı kararı verilen 20 şüpheliden 16’sı, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 13 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çankırı’da bir üsteğmen yakalandı 

Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında üsteğmen Y.Y. hakkında gözaltı kararı verildi.

Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan zanlının adresindeki aramada, bazı belge ve dokümanlara da el konuldu.

Bolu’da Bylock’çu karı koca tutuklandı 

Alınan bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY yapılanması soruşturmaları kapsamında, örgütün haberleşme programı olan ByLock’u kullandıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı verilen Davut ve Esra Bektaş, Bolu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek Bolu Adliyesine sevk edilen çift Savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Davut Bektaş’ın örgütün Bolu’daki finans kaynaklarından biri olduğu iddia edilen Polat A.Ş.’de çalıştığı, eşinin ise ev kadını olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilisim