Son günlerde ünlü giyim markası Twist markasına yönelik boykot çağrıları, markanın ürünlerinin hangi ülkenin malı olduğu sorularını gündeme getirdi. Peki, Twist İsrail’in ürünü mü? Twist boykot mu, hangi ülkenin ürünü? Twist İsrail’in ürünü mü?
TWİST İSRAİL’İN ÜRÜNÜ MÜ?
Twist, Türk bir şirketi olup, İsrail menşeli değildir.
TWİST BOYKOT MU?
Twist, Türkiye menşeili olduğu için boykot iddiaları kesinlikle asılsızdır.
TWİST HAKKINDA DETAYLI BİLGİ
Ipekyol, Twist ve Machka markaları ile 200’ün üzerinde mağazasında yüzbinlerce kadının farklı beğenilerine seslenen Ipekyol Group, Türk hazır giyim sektörünün saygın ve köklü kurumlarından biridir.
Ipekyol, 1986 yılında perakende hazır giyim sektörüne adım atan ve Yalçın Ayaydın tarafından kurulan bir markadır. Kuruluşunun ardındaki hedef, modern kadının yaşam tarzına ilham veren ürünler tasarlamak ve sunmaktır. Türkiye'de hızla kabul gören ve konumunu güçlendiren Ipekyol, en arzu edilen kadın giyim ürünleri ve aksesuarları ile bilinir. Marka, yüksek ürün kalitesi ve mağazalaşma stratejisiyle dikkat çeker.
Ipekyol'un başarısı, bilgi ve deneyimle birlikte 1997 yılında genç ve alternatif giyinmeyi seven kadınlar için kurulan Twist markası ile pekiştirilmiştir. Grubun üçüncü markası olan Machka ise 2004 yılında doğmuş ve ünlü Dice Kayek markasıyla başarılı bir iş birliğine imza atmıştır. Machka koleksiyonları, tasarımcı Ece Ege tarafından hazırlanarak feminen ve post romantik tarzıyla Türkiye'nin ilk 'pret-a porter' markalarından biri olma özelliğine sahiptir.
Ayaydın Grubu, 2008 yılında İtalya'nın global tekstil ve hazır giyim grubu Miroglio ile birleşerek Ayaydın-Miroglio Grup'u kurmuş ve 2023 yılında adını Ipekyol Group olarak değiştirmiştir. 2000'den fazla çalışanıyla Ipekyol Group, iki farklı kültürü ve kurumsal markayı bir araya getiren bir yapıya sahiptir.