Yılmaz, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin 10 yıllık bir çalışmayla oluşturulduğunu, modelin beceri ve değer eğitimine odaklandığını ifade etti. "Bu programda, öğrencilerin ihtiyaç duyduğu konular, 21. yüzyılda gerekli becerilerle destekleniyor. Kültürümüze uygun olarak 'köklerden geleceğe' temasıyla Türk-İslam bilim insanlarına yer vererek, Anadolu'da yaşamış bilim insanlarını örnek alarak öğrencilerimizi geleceğe hazırlayacak bir model tasarladık," dedi.

"Beceri odaklı eğitime geçilmiş olması programın en önemli noktalarından biri"

Doç. Dr. Yılmaz, yeni modelin öğrencilerin alan, kavramsal, sosyal ve duygusal öğrenme becerilerini artırmayı hedeflediğini vurguladı.

300 bini aşkın öğretmene kariyer imkânı! Uzman ve başöğretmenlikte yeni yöntemler 300 bini aşkın öğretmene kariyer imkânı! Uzman ve başöğretmenlikte yeni yöntemler

"Beceri odaklı eğitime geçiş, programın en önemli noktalarından biri," diyen Yılmaz, beceri temelli eğitimin öğrencilere büyük katkılar sunacağını belirtti.

"Önceki öğretim programlarımızda kazanımlar daha çok konu odaklıydı. Ancak günümüzde ve gelecekte ihtiyaç duyulan, konu içeriklerinden çok daha fazlası. Amaç, öğrencilerin farklı konu alanlarına uygulayabilecekleri becerileri kazanmaları. Uluslararası sınavlar ve programlarda da benzer yaklaşımlar mevcut. OECD tarafından uygulanan PISA'da belirlenen standartlar ve öğrenme çıktıları, okuryazarlık becerileri kapsamında aynı şekilde ifade ediliyor. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nde konu odaklı bir anlayıştan beceri odaklı bir eğitime geçiş, programın en önemli özelliklerinden biridir."

Kaynak: AA