Türkiye ile Endonezya, siyasi, kültürel ve afet yönetimi alanlarında ilişkilerini derinleştirecek üç anlaşmaya imza attı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto’nun huzurunda, iki ülke arasında iş birliği protokolleri imzalandı.
İMZALANAN ÜÇ BAŞLIKTA İŞ BİRLİĞİ
İki ülke arasında imzalanan anlaşmalar şu şekilde sıralandı:
Afet ve Acil Durum Yönetimi Alanında İş Birliği
– AFAD ile Endonezya Ulusal Afet Yönetimi Kuruluşu arasında imzalanan bu mutabakat zaptı, doğal afetlerle mücadelede ortak kapasite geliştirme ve tecrübe paylaşımını hedefliyor.
İletişim ve Medya Alanlarında İş Birliği
– Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Endonezya Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi arasında medya, halkla ilişkiler ve iletişim alanlarını kapsayan mutabakat zaptı ile iki ülke kamu diplomasisini birlikte yürütecek.
Kültürel İş Birliği Anlaşması
– Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Endonezya Kültür Bakanlığı arasında yapılan anlaşma ile kültürel etkinliklerin artırılması, karşılıklı sanat ve kültür programları ile bağların güçlendirilmesi amaçlanıyor.
İmzalanan bu anlaşmalarla birlikte Türkiye ve Endonezya’nın, çok yönlü stratejik ortaklıklarını daha da ileri taşıması bekleniyor.