BYD ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan anlaşma kapsamında, firma Türkiye'de yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla yıllık 150 bin araç kapasitesine sahip bir üretim tesisi ve bir mobilite AR-GE merkezi kurmayı planlıyor.

BYD'nin Türkiye'deki yatırımı, yerel üretim yeteneklerini ve lojistik verimliliğini artırarak 'kelebek etkisi' yaratacak. Elektrikli araç satışlarında lider konumda olan BYD'nin, Türkiye'nin gelişen teknoloji ekosisteminden ve güçlü tedarikçi tabanından yararlanarak Avrupa'daki tüketicilere ulaşması hedefleniyor.

Çin Türkiye'nin en fazla ihracat yaptığı 16. ülke

Türkiye, Çin'in en fazla ihracat yaptığı 16. ülke konumuna gelirken, Temmuz ayında Türkiye'nin Çin'e ihracatı bir önceki yıla göre %51 artarak 312,9 milyon dolara ulaştı. Dış satım, Haziran ayına göre %37,5 artış gösterdi ve Ocak-Temmuz döneminde toplam 1,8 milyar dolara yükseldi.

Borsada faiz fiyatlaması Borsada faiz fiyatlaması

En Fazla İhracat Madencilik Ürünlerinde

Temmuz ayında en fazla ihracat 187,6 milyon dolarla madencilik sektöründen gerçekleşti. Bunu 63,9 milyon dolarla kimyasal maddeler, 9,6 milyon dolarla demir ve demir dışı metaller, 8,2 milyon dolarla tekstil, 6,5 milyon dolarla elektrik ve elektronik ürünleri izledi. Ocak-Temmuz dönemindeki en yüksek dış satım 992,2 milyon dolarla madencilik sektörüne aitken, kimyasallardan 312,2 milyon dolar, demir ve demir dışı metallerden 93,3 milyon dolar, tekstil ve ham maddelerden 73,6 milyon dolar, fındık ve mamullerinden ise 51,5 milyon dolar yapıldı.

En Fazla İhracat Ankara'dan 

Temmuzda, Çin'e en fazla ihracatı 111,8 milyon dolarla Ankara'daki şirketler gerçekleştirdi. Ankara'yı 77,8 milyon dolarla İstanbul, 33 milyon dolarla Kastamonu, 12,2 milyon dolarla İzmir ve 9,8 milyon dolarla Konya takip etti.

Kaynak: AA