Beşiktaş'ın, Süper Lig'in 10. haftasında sahasındaki 2-0'lık Gaziantep FK galibiyetinin mimarlarından biri de Bakhtiyor Zaynutdinov oldu. 'Teknik Sorumlu' Burak Yılmaz'ın hemen her bölgede oynayabildiğinden sol bekte görevlendirdiği öğrencisi, etkili futboluyla ön plana çıktı. %89,7 isabetli pas atan Kartal'ın 'Joker'i, 5 ikili mücadele ve 2 hava topu kazandı. 2 defa faulle durdurulurken, 2 kez de savunmadaki tehlikeyi uzaklaştırdı. 3'ü isabetli, 4 şut çeken 25 yaşındaki yetenekli ismin 17. dakikadaki estetik volesi ve ceza sahası dışından 37'deki şutu alkışlandı.

Milli futbolculardan Avrupa'da güzel performans Milli futbolculardan Avrupa'da güzel performans

 ' Türkiye'nin en büyük kulübü!'

Başarılı oyuncuyu biz de tebrik ettik. Bu esnada 2 minik Kartal ile fotoğraf çektiren Kazak Türkü "Türkiye'nin en büyük kulübü ve köklü bir camia." dediği Beşiktaş'ı, İstanbul'u ve Türkiye'yi çok sevdiğini söyledi. 2 halkın ortak yönlerini anlatırken "Çay içmeyi biz de seviyoruz." cümlesini kuran 2 Nisan 1998 Taraz doğumlu 22 numara, dillerin benzerliğine işaret etti ve Türkçeyi birkaç ay içerisinde daha iyi konuşacağının sözünü verdi. Transferini sağlayan Serhan Çetinsaya'nın selamını ilettiğimiz Bakhtiyor, eski Asbaşkan'ın ismini duyunca memnuniyetini ifade etti.

Sezon başında Rus ekibi CSKA Moskova'dan 4,5 milyon euro bedelle alınan Bakhtiyor, 1,2 euro'dan 4 yıllık sözleşme imzaladı. Süper Lig'de 8 (365 Dk.), UEFA Konferans Ligi'nde 4 maçta (98 Dk.) ter döktü.

Editör: Haber Merkezi