FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişimini püskürten Türkiye’nin ülke içindeki teröristleri teker teker etkisiz hale getirmesi, Fırat Kalkanı ile PKK-DAEŞ teröristlerinin işgal ettiği bölgeleri özgürleştirmesi, Suriye’de 6 yıldır devam eden savaşı bitirmek için ateşkes ve siyasi çözüm anlaşması yapması, birde üstüne ardı ardına mega projeleri devreye sokması küresel terör baronu üst aklı rahatsız etti. Sırasıyla Beşiktaş, Kayseri’de 3-4 harfli terör örgütleriyle bombalı saldırılar düzenleten, terör baronları bu seferde Ortaköy’ü hedef seçtirdi.

Herkesi tarad

ı

lar

Gece saat 01:15’te bir terörist kapıdaki polisi şehit ederek, girdiği 700 kişinin bulunduğu Ortaköy’deki ünlü gece kulübünü uzun namlulu silahıyla taradı. Saldırı anından dakikalar sonra polis ekipleri olay yerine intikal etti, bölgeye yönlendiren ambulanslar yaralılara bölge hastanelerine taşıdı.Hakkari Yüksekova’dan özel uçakla İstanbul’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıya ilişkin detaylı bilgiler verdi. Teröristin 39 kişiyi katlettiğini ifade eden Bakan Soylu, 20 kişinin kimliğinin tespit edildiğini aktararak, “Şu ana kadar 39 insanımız hayatını kaybetti. 4’ü ağır 69 yaralımız var.20 kişinin tam kimliği belli. Bunun 15’i misafirimiz, yabancı uyruklu, 5’i de vatandaşımız, Türk vatandaşı olarak gözüküyor. Tam çok net değil ama zannediyorum ki o 5 tespitin 3 veya 4’ü orada çalışanlar, oradan elde ettiğimiz bilgiler çerçevesinde” dedi.

Kıyafetini değiştirmiş

Eğlence kulübünü kana bulayan alçak teröristin tek kişi olduğunu ve masumları öldürdükten sonra kaçtığını kaydeden Soylu, “Bir mont, pantolon şeklinde içeriye silahla tarayarak girmiş, ondan sonra da içeride de farklı bir giysi ile beraber dışarıya çıkmaya çalışmış olduğuna yönelik bir bilgi var” dedi.

Kuruçeşme’ye operasyon

Güvenlik güçleri,  Ortaköy’de katliam yapıp kaçan teröristi yakalamak için tüm imkanları seferber etti.  Bu bağlamda Beşiktaş Kuruçeşme‘deki Muhtar Hüseyin Sokak’ta saldırganın eşkaline uygun bir şüphelinin olduğu yönünde ihbar üzerine, bölgeye Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile özel harekat ekipleri sevk edildi. Uzun namlulu silahlarla çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, aramalar sonucunda bir şahsa rastlamadı.

Her şey içime doğmuştu

Kalleş saldırının bir diğer tanığı olan Beylerbeyisporlu futbolcu Sefa Boydaş ise saldırı için eğlence mekanının en kalabalık olduğu saatin seçildiğini aktararak, “İnsanlar sağa sola kaçışıyordu. Vurulanları bırakın, bayılanlar da oldu olduğu yerde. Kız arkadaşım da bayıldı. Sırtıma alıp koştum. Reina’da her şey içime doğmuştu ve Allah kurtardı’’ şeklinde konuştu.

Masumlara saldırdılar

Saldırı anından kısa bir süre sonra olay yerine gelen İstanbul Valisi Vasip Şahin, kalleş terör eyleminin detaylarını paylaştı. Vali Şahin, alçak teröristin uzun namlulu silahlı masumları katlettiğini ifade ederek, “Saat 01.15 sıralarında bir terörist uzun namlulu silahla önce kapı önünde bekleyen polis memurumuzu şehit ederek, sonra bir vatandaşımızı şehit ederek içeri girmesi sonucu maalesef içeride çok vahşice, acımasızca, orada eğlenmek üzere gelmiş masum insanların üzerine çok acımazca kurşun yağdırarak maalesef bugünkü olayı meydana getirmiştir. Bu bir terör saldırısıdır” bilgisini paylaştı.

Topu birden saldırıyor

Bakan Soylu, gece kulübünün sahibinin “ABD haber vermişti”, sosyal medya teröristlerinin ise istihbarat, güvenlik zaafiyeti şeklindeki provokatif söylemlerine cevap verdi. Türkiye’nin küresel terörün hedefi olduğunu hatırlatan Soylu, güvenlik güçlerinin en yoğun tedbirlerini aldığının bilgisini paylaşarak, “Milletimizin şunu bilmeye hakkı var. Gerek DEAŞ, gerek PKK, gerek DHKP/C, yani içinde bulunduğumuz durumda, gerek yabancı servislerden, gerekse de kendi istihbarat örgütlerimizden bu tip ihbarlar gelmektedir. Kimisi isme dayalıdır, kimisi de daha ziyade bir çerçevedir. Yani ‘şurada bir olay olacak’ yönünde, yani İstanbul’da, Ankara’da… Bunun üzerine özellikle yılbaşıyla ilgili arkadaşlarımız Türkiye’nin her tarafında tedbir aldılar ki en yoğun tedbirler de İstanbul’da alındı” ifadelerini kullandı. Soylu, ayrıca olay saatinden kısa bir süre önce İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan’ın bölgede teftiş yaptığını anlattı.

Güvenlik toplantısı yapıldı

Saldırının tüm açılarıyla ele alınıp aydınlatılması için dün Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında Dolmabahçe Sarayı’nda güvenlik toplantısı yapıldı. Basına kapalı şekilde gerçekleştirilen toplantıya Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan katıldı.

Türkiye tek yürek oldu

15 Temmuz’daki Kurtuluş Savaşını kazanan millet, Ortaköy’deki saldırının ardından da tek yürek oldu. Milyonlarca vatanperver, sosyal medya üzerinden Türkiye’nin bölünmeyeceğini mesajını verirken, teröristlere ve destekçilerine meydan okuyarak tek yürek olduğunu gösterdi. Diğer yandan vatandaşlar, sosyal medya teröristlerini de güvenlik güçlerine ihbar ederek “Milli seferberlik” ilanının gereğini yerini getirdi.

Terörle mücadelemiz sürecek

Güneydoğu ve Suriye’de teröristlere kök söktüren Türk Silahlı Kuvvetleri, alçak saldırı lanetledi. 79 milyona başsağlığı mesajı veren TSK, terörün kökünün kazınacağının sözünü vererek, “Alçakça ve hunharca gerçekleştirilen menfur terör saldırısını şiddetle lanetliyor; bu saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve kahraman polisimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve asil Türk milletine başsağlığı ve sabır, menfur olayda yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Terörle mücadelemiz aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir” denildi.

Gün kenetlenme günü

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’de terörü hezimete uğratmak için birlik çağrısı yaptı. Görmez, teröristlerin amacının Türkiye’yi bölmek olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: “Terör nerden, kimden ve kime gelirse gelsin asla kabul edilemez. Gece yapılan bu terörü diğer olaylardan ayıran tek fark toplumda fitne oluşturarak yaşam biçimlerine göre toplumu bölmek ve karşı karşıya getirmektir. Gün terörün her çeşidine karşı milletçe kenetlenme günüdür.”

Terörist yardım almış olabilir

Güvenlik güçlerinin yaptığı inceleme doğrultusunda saldırganın tek kişi olduğu belirlenirken, farklı seçeneklerde masada. Olay yerinden kaçan teröristin planlama ve keşif için yardım aldığı ihtimali de araştırılıyor. Güvenlik uzmanlarına göre teröristin saldırıdan birkaç dakika sonra üstünü değiştirip kaçabilmesi geliş ve kaçış güzergahıyla ilgili keşif yapıldığına işaret ediyor. Teröristin mekanın içini biliyor olabileceği ihtimal dahilinde.

Orlando ve Paris’in kopyası

Ortaköy’de yapılan silahlı terör eyleminin, 2015’te Paris’te, 2016’da ise ABD’nin Orlando eyaletindeki katliamlarla benzerliği dikkat çekti. 13 Kasım 2015’te Fransa’nın başkenti Paris’i kana bulayan teröristler, Bataclan tiyatorsunu hedef almış uzun namlulu silahlarla 89 kişiyi katletmişti. Florida’ya bağlı Orlando kentinde ise 12 Haziran 2016’da bir gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırıda 50 kişi ölmüş, 53 kişi yaralanmıştı.

Editör: TE Bilisim