16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumu öncesi Batı medyasında Türkiye aleyhi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağıza alınmayacak hakaretler içeren manşetleri es geçen, bakanlarımızın rehin alınması, gurbetçi Türklerin atlar ve itlerle saldırıya uğraması, terör örgütlerinin meydanlarda miting yapmasını görmezden gelen Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, hadsizlikte sınır tanımıyor. Türkiye düşmanı raportör Piri, FETÖ yancısı, 15 Temmuz işgal girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı oteli darbecilere gösteren, hatta bunun için anket ile yapan Sözcü’ye yapılan operasyon sonrası çılgına döndü.

AB’Yİ GÖREVE DAVET ETTİ

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun resmi Twitter hesabından paylaştığı “Binlerce Türk gencinden 10’u AB’nin fonladığı mesleki eğitim programlarından faydalandı. Bütçe 80 milyon euro’dan fazla” tweet’ini alıntılayan Piri, “Ah, insanlar hâlâ çalışıyor. İyi! Peki Sözcü tutuklamalarıyla ilgili AB açıklaması nerede?” diyerek küstah bir çağrıda bulundu. Daha sonra mesajlarını sürdürden “Türkiye’de eleştirel gazetecilik, terörizmle eşit görülüyor. Sözcü gazetesine saldırı bir başka üzücü örnek” yorumuyla terör destekçilerini “Eleştirel gazetecilik” kılıfıyla aklamaya kalktı.

HADSİZLİK HUYU OLMUŞ

Kati Piri 16 Nisan referandumu akşamında yeni sistemi “Diktatörlük” olarak tanımlamış ve Türkiye’yi müzakereleri durdurmakla tehdit etmişti. Hatta Piri, 23 Temmuz 2015’te PKK’ya yönelik terör operasyonlarını karalamış, PKK’lı katilleri masum ilan etmiş, Kahraman Mehmetçikleri ise neredeyse “Katil” ilan etmişti.

Editör: TE Bilisim