Olay pazar günü Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde meydana geldi. Bir grup genç tekel bayisi önünde yüksek sesle tartışıyordu. İddiaya göre işletmeci ve çalışan emekli polis gençleri uyarınca, öfkeleri bayiye yöneldi.
Kendi aralarında kavgayı bırakıp karşı tarafa saldırıya geçtiler. Biri emekli polis memuru iki kişiyi hem dükkan içinde hem sokakta öldüresiye dövdüler.
19 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Olayda 19 şüpheli gözaltına alındı ve 7'si tutuklandı. Olay esnasında aldığı darbeler neticesinde tekel bayi sahibi Kesel'e 42'ye yakın dikiş atıldı.
Kaburgalarında kırık olduğu öğrenilen emekli polis M.D.'nin ise hastanedeki tedavisinin sürdüğü belirtildi.
"YERDE YATIP ÖLÜMÜ BEKLEDİM"
Dükkanının içinde öldüresiye darp edilen büfeci Sacit Kesel, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Evinde tedavisine devam edilen Kesel, yaşadığı dehşeti anlattı.
Kesel, şu ifadelere yer verdi:
"Dükkanın içerisindeyken dışarıdan ses duyduk, arkadaşım dışarıya çıktı ‘ne oluyor gençler, sakin olun' derken onu ittirmeye başladılar ve ben de çıktım dışarıya beni içeriye soktular. Öncesinde dışarıda ona vurdular, yere düştü. İçeride ellerine ne geçtiyse bize fırlatmaya başladılar. Arkadaşım kanlar içerisinde geldi içeriye, yine saldırmaya devam ettiler. Sadece yerde yatıp ölümü bekledim. Yaklaşık 10-15 dakika süren bu süreç bize bir ömür gibi geldi. Artık canımızı veriyoruz diye düşündük."
Saldırının daha önceden planlandığını düşündüğünü söyleyen Sacit Kesel, "Şu anda yüksek derecede ağrılarım var. Kafamda zımba olmayan hiçbir yer yok, hastaneden söylenilen 42 civarında dikiş olduğu. Olay esnasında dakikalar içerisinde yüzlerce kişiyi toplamak mümkün değil. İlk etapta 8-10 kişi var arkasından ise 100'lerce kişi geliyor bu planlanmış bir saldırıdan başka hiçbir şey olamaz" ifadelerini kullandı.
"KAPATMAYACAĞIZ DÜKKANIMIZI"
Dükkanını kapatmayacağını aktaran Kesel, "Arkadaşımın sağlık durumu benimkinden biraz farklı. Kaburgalarında kırık var ve akciğeri sönmüş durumda doğal olarak dışarıdan hava veriliyor kendisine yani hastanedeki süreci devam ediyor" dedi.