Finalde katılımcılardan insansız kara araçlarıyla, tarım arazisine benzetilen parkurda, bitki sıraları arasında kalan toprağı 5 cm derinliğinde, yabancı otları ezmeden işlemesi ve otonom olarak geçmesi istendi. Takımlar, kendilerine verilen süre içinde doğru işledikleri toprak her metre ve tespit ettikleri yabancı otlar üzerinden puan alacak.

Yarışma, karada hareket eden robotların tarımda verimliliği artırması ve otonom araçların bu alandaki kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlıyor. 30 Ağustos'ta tamamlanacak yarışmada birinciye 100 bin, ikinciye 80 bin, üçüncüye ise 60 bin lira ödül verilecek.

Tarımsal Insansız Kara Araçları Piste Çıktı2

"TARIM ALANINDA TEKNOLOJİLERİN GELİŞTİRİLMESİNİ DESTEKLİYORUZ"

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, TEKNOFEST ile öğrencilerin projelerini hayata geçirdiğini belirtti. Tüzgen, Tarımsal İnsansız Kara Aracı Yarışması'nın TEKNOFEST'in 49 yarışmasından biri olduğunu vurgulayarak, tarım teknolojilerinin insanlığın ilk icatlarından biri olduğunu ve sanayi devriminden bu yana otonom teknolojilerin tarıma entegrasyon çalışmalarının hızlandığını ifade etti. "Tarım ihtiyacı sürecek, bu alanda teknolojilerin geliştirilmesini destekliyoruz" dedi.

Google Drive'a yeni özellik: Videolar anında izlenebilecek Google Drive'a yeni özellik: Videolar anında izlenebilecek

Bilişim Vadisi Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, TEKNOFEST'in Türkiye'nin gençlerine karşı farkındalık kazandırarak, yenilikçi ve cesur olmalarına katkı sağladığını aktardı. Yarışmacılardan Arif Tarakçı ise projelerini uygularken duyduğu keyfi paylaştı.

Kaynak: AA