Neşat Ergül / Diriliş Postası

Sadece PKK, DAEŞ ve FETÖ ile terörle mücadele anlamında değil, bütün emperyalist Orta ve Uzak Batı ile siyasal ve ekonomik olarak mücadele eden Türkiye, geleceğe yönelik büyük projelere imza attı. Balkan ülkeleriyle ticaret hacmini geliştirmeye yönelik adımlar, Bakü-Tiflis-Kars güzergâhındaki Demir İpekyolu’nun açılışı, Orta Batı ülkelerini endişeye sevk etti. Rusya ile S-400 anlaşması, Bakü-Ceyhan doğalgaz boru hattı, petrol hatları, Afrika ülkeleri ile olan ikili ilişkiler ve ticaret anlaşmaları, Latin Amerika’ya kadar uzanan Türkiye’ye olan sevgi seli, dünyadaki halkları piyon olarak kullanmaya çalışan emperyalist rejimleri rahatsız etti.

Türkiye, kuzeyinden gelebilecek terör tehlikesi nedeniyle terörle mücadele için İdlib’e Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarını sevk etti. İdlib ve Halep’in batısında 10’dan fazla gözlem noktası oluşturmaya başlayan Türkiye’nin, PKK’yı Afrin’e sıkıştırması, Esed/Hamaney rejiminin de desteğiyle, Ege Bölgesi ve Amanoslar’a kadar ülkemize terörist sokmasına müsaade etmemesi, terör örgütünün hain emellerini gerçekleştirmek için başka yollar aramasına yol açıyor.

ZAP’A TÜRK BAYRAĞI

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde İHA ve SİHA’lar ile kıpırdayamayan, Irak’ın kuzeyinde hava harekâtlarıyla birçok mensubunu kayıplar veren PKK’nın, hemen sınırımızdaki ZAP bölgesindeki sığınak ve mağaraları imha edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ sözlerinin gerçekleşmesiyle de geçen hafta, askeri birliklerimizin 9 yıl sonra ilk kez geçtiği Irak’ın kuzeyindeki Zap Bölgesi’ndeki Kokozer’e Türk bayrağı dikti.

ÇÖZÜLMENİN ÖNÜNE GEÇEMİYORLAR

Mehmetçik ile mücadele edemeyen ve örgütten kaçarak teslim olan terörist sayısı, son aylarda yüksek rakamlara ulaştı. Türkiye ve yurt dışındaki işbirlikçilerinin bütün çabalarına rağmen Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığından geri adım atmaması, kendi içinde de bir türlü çözülmeyi durduramayan terör örgütü PKK’yı yeni ses getirecek eylemlere sevk ediyor. PKK, Irak’ın kuzeyindeki konumunu güçlendirmek için Hakkâri ve yakın illerden sınırı geçerek eylem yapmayı planlıyor. Özellikle de hain teröristler, arazi ve hava şartlarından faydalanmak istiyor.

Hain darbe girişimiyle yeni bir dirilişe doğru yelken açan Türkiye ve bu millet, terör örgütü PKK’yı da, onun tasmasını elinde tutanları da tarihe gömecek güç ve kudrettedir.

Editör: TE Bilisim