Operasyonların ardından başta Feto olmak üzere sırtını Batı’ya yaslayan hainleri yakalanma korkusu sardı.

15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’yi işgale kalkışan, asrın en alçak terör örgütü FETÖ’nün yargı, askeriye, medya ve finans ayağında 40 yıllık hücreleri teker teker temizlenirken, yurtdışına firar eden FETÖ’cü vatan hainler için de deniz bitmeye başladı. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) 2014 yılında değişen yasa ile büyük operasyonlar yaptı.

Gabon yapılanması çökertildi

MİT, geçtiğimiz haftalarda Birleşik Devletler Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve FETÖ’yü destekleyen tüm istihbarat birimlerini karşı Kosova’da 6 FETÖ’cüyü paketlemişti. MİT, dün yine bir tarihi operasyona imza attı.

FETÖ’nün Orta Afrika ülkesi Gabon yapılanması içindeki Osman Özpınar, İbrahim Akbaş ve Adnan Demirönal, MİT’in operasyonuyla ele geçirildi. Gabon’un başkenti Librevil’den özel uçakla getirildikleri Türkiye’de adli makamlara teslim edilen elebaşlarının İstanbul’daki sorgusunun sürdüğü öğrenildi. MİT, bu operasyonla FETÖ’nün Gabon yapılanmasını çökertirken aynı zamanda yeni bilgilere de ulaştı. Son Gabon operasyonuyla birlikte Milli İstihbarat Teşkilatı, 18 farklı ülkeden 80 vatan hainini yurda getirerek, yargı önünde hesap vermelerini sağladı.

iyice paniklediler

MİT’in operasyonlarına tüm hızıyla devam etmesi beklenirken, gözler bu kez de örgütün elebaşlarına çevrildi. Kosova’daki operasyon sonrası korkudan tehditler savuran Pensilvanya’daki terörist başının Gabon hamlesiyle daha da paniğe kapıldığı öğrenildi.

Kaçacakları yer yok

Diğer yandan FETÖ elebaşı gibi ABD’de saltanat süren hainler Emre Uslu, Ekrem Dumanlı gibi kilit isimlere yönelik hukuki ve diplomatik temaslar devam ederken, aynı şekilde Zekeriya Öz başta olmak üzere FETÖ’cülerinkarargahına dönüşen Almanya’nın da teröristler konusunda geri adım atıp, iadelerin gündeme gelmesi bekleniyor. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, onlar kaçacak biz kovalayacağız. Milli İstihbarat Teşkilatımız kovalıyor. Şimdi bakalım yenisi nereden çıkacak?” ifadeleriyle hainler için sonun yaklaştığını müjdeledi.

Bu arada, FETÖ’cülerin uykularını kaçıracak bir gelişme daha yaşandı. Alçak örgütün en yoğun yapılanmalarından birini kurduğu Kırgızistan konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından Başbakan Yıldırım da, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov’a sert uyarılarda bulundu. Başbakan, “Bir an önce FETÖ’ye karşı adım at” çağrısı yaptı.

Editör: TE Bilisim