Sözde Adalet Kurultayı için Çanakkale’de bulunan CHP’li bir grup, 250 bin şehit verdiğimiz topraklarda içki içip göbek atarak bir asır önce işgale gelen İngilizler’i aratmadı. Büyük tepki çeken skandalla ilgili konuşan CHP’li Tezcan ise CHP’lileri aklayarak akıl tutulması yaşattı.

FETÖ’cüler, PKK’lılar, DHKP/C’liler, casuslar için Çanakkale Kocatepe Kampı’nda adalet kisveli Pensilvanya kurultayına başlayan CHP’de daha ilk günden skandal görüntüler gelmeye başladı. İngilizlere ve müttefiklerine karşı 250 bin şehit verdiğimiz, her karışında şehit kanı bulunan bölgede CHP’lilerin skandal davranışları, milli değerlere ne denli düşman olduklarını bir kez daha belgeledi. Şarap içen, bununla da övünen CHP’li bir grubun şehitlerin bulunduğu toprağın üzerinde dakikalarca göbek attığı görüntülendi. Hatta grup içerisinde şarap içenlere “Sakin” olun uyarısında bulunan bir kişiye, “Buralar bizim bir şey olmaz” karşılığı geldi. Alçak görüntüler bununla da sınırlı kalmadı. Başka bir CHP’li grubun ise kurdukları masada içki içtikleri de görüldü. Şehitlere saygısızlığın tavan yaptığı alçak görüntüler vatandaşı çileden çıkarırken, CHP’li grup için “İşgalci İngilizler’in torunları” yorumları yapıldı.

Aklınızı başınıza alın

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’da bu rezalete fena patladı. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Turan, CHP’lilerin milli değerlere sırt çevirdiğinin kamuoyunun önünde bir kez deha alel aşikare belirdiğini aktararak, “Ayıptır, yazıktır. Milletin değerlerine bu kadar sırt çeviren bir muhalefet olabilir mi? Aklınızı başınıza alın, kendinize çekidüzen verin. Bu hal, hal değil” dedi.

Komplo kurulmuş

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ise CHP’lilere toz kondurmadı. İçki içilmesine asla izin vermeyeceklerini dile getiren Tezcan, “İddia edilen ve bizim görmediğimiz bu tip görüntülerin gerçek olduğu iddiasında birileri kesin olarak kanaat sahibiyse o zaman şu şüphe kuvvetli bir şüphe haline geliyor ve demek ki birileri bir şeyleri planlı bir şekilde buralara soktular” ifadeleriyle CHP’lileri aklayıp, CHP’ye komplo kurulduğunu iddia edecek kadar ileri gitti.

Milli değer düşmanları

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Turan, CHP’lilerin milli değerlere sırt çevirdiğinin kamuoyunun önünde bir kez deha alel aşikare belirdiğini aktararak, “Kimin ne içtiğinde değiliz ama hiç olmazsa mekânın hatırası için Şehitlik’te yapmasaydınız! Ayıptır, yazıktır. Milletin değerlerine bu kadar sırt çeviren bir muhalefet olabilir mi? Aklınızı başınıza alın, kendinize çekidüzen verin. Bu hal, hal değil” dedi.

Anzakların torunları

CHP eski Parti Meclisi Üyesi Savcı Sayan ise bunu yapanların Çanakkale şehitlerinin torunları olmayacağını belirterek, “Bunlar, Allah Allah sesleriyle Çanakkale geçilmez diyenlerin torunları olmaz, olamaz. Olsa, olsa Anzaklar’ın torunu olurlar” ifadeleriyle tepkisini belirtti.

Aklamaya kalktı

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ise milleti öfkelendiren görüntüler için skandal ifadeler kullandı. CHP’lileri aklamaya kalkan Tezcan, Konuyla ilgili bilgilerinin olmadığını, şehitlerin huzurunda içki içilmesine izin vermeyeceklerini, bira kutularının bölgeye bir ‘plan’ uğruna sokulmuş olabileceği ihtimalini anlattı.

Vatan şairi Mehmed Akif Ersoy, “Çanakkale Şehitlerine” isimli eserinde İngiliz işgalini “Rezil istila” sözleri ile tanımlamıştı. 

***

Hani, tâ’ûna da züldür

bu rezîl istîlâ!

Ah o yirminci asır yok mu,

o mahlûk-i asîl,

Ne kadar gözdesi mevcûd ise, hakkıyle sefîl,

Kustu Mehmedciğin aylarca durup karşısına;

Döktü karnındaki esrârı hayâsızcasına.

Maske yırtılmasa hâlâ

bize âfetti o yüz…

Medeniyyet denilen kahbe, hakikat, yüzsüz.

***

Editör: TE Bilisim