Hazal Mihrace Göksun - Muhabir

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. Toplantıda, Türk savunma sanayiinin mevcut durumu, gelecekteki hedefleri ve kritik projeler değerlendirildi. Yerli ve millî savunma sanayiinin desteklenmesine yönelik kararlılık vurgulandı.

Açıklamada şu başlıca konulara dikkat çekildi:

ÇELİK KUBBE Projesi: Katmanlı hava savunma sistemlerimizin ağ yapısı altında entegre çalışmasını, ortak hava resminin oluşturulmasını ve yapay zeka destekli karar verme süreçlerinin sağlanmasını hedefleyen projeler değerlendirildi.

Hava Savunma ve Füze Sistemleri: Hava savunma ve füze sistemlerinin geliştirilmesine yönelik projelere yönelik çalışmalar gözden geçirildi.

Millî Muharip Uçak KAAN: KAAN projesinin gelecek dönemdeki faaliyetleri hakkında bilgiler paylaşıldı.

İnsansız Hava Araçları: BAYRAKTAR TB3, AKINCI ve AKSUNGUR silahlı insansız hava araçları ile kamikaze, mini insansız hava ve deniz araçları projeleri değerlendirildi.

Uzay Erişim Yeteneği: Ülkemizin uzay erişim yeteneğinin geliştirilmesine yönelik projeler ele alındı.

Durumsal Farkındalık ve Elektronik Harp Sistemleri: Kara, hava ve denizlerde durumsal farkındalığı artırıcı sistemler, elektronik harp sistemleri ve savunma projeleri konuşuldu.

Modernizasyon Projeleri: Tank ve savaş uçaklarının yerli imkânlarla modernizasyonu ve hava ve deniz araçlarının motor ve güç aktarma sistemlerinin geliştirilmesi projeleri üzerinde duruldu.

Komuta Kontrol ve Bilgi Yönetimi: Komuta kontrol, haberleşme ve bilgi yönetim sistemleri projeleri değerlendirildi.

Kara Araçları: Taktik Tekerlekli Zırhlı Devriye Araçları ve Silah Taşıyıcı Araçlar ile diğer kara araçları projeleri ele alındı.

Deniz Araçları: Kıyı Römorkörü ve Bot Sistemleri tedarikine yönelik deniz araçları projeleri konuşuldu.

Pençe-Kilit'te çok sayıda silah ve mühimmat imha edildi Pençe-Kilit'te çok sayıda silah ve mühimmat imha edildi

Kuantum Teknolojileri: Kuantum teknolojilerine yönelik altyapı projeleri hakkında bilgi verildi.

Millî Yetkinlik Hamlesi Projesi: Teknolojik üstünlük sağlayacak ürün ve sistemlerin geliştirilmesi için insan kaynağı yetkinliklerinin artırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması projesi değerlendirildi.

Açıklamada, Türk savunma sanayiinde gelinen noktadan duyulan memnuniyet ifade edilerek, bu başarıların devamı için yüksek azim ve kararlılıkla çalışmaların sürdürülmesi gerektiği vurgulandı. Yerli ve millî teknolojiler kullanılarak faaliyetlerin azim ve kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi