Milli deniz havacılığı tarihinde bir ilk! Bayraktar TB3 SİHA, TCG ANADOLU’ya iniş kalkış yaptı Milli deniz havacılığı tarihinde bir ilk! Bayraktar TB3 SİHA, TCG ANADOLU’ya iniş kalkış yaptı

Milli Yetkinlik Hamlesi Projesi Başladı

Prof. Dr. Hakan Karataş, savunma sanayisinin insan kaynağını yönetmek amacıyla 2 ay önce Milli Yetkinlik Hamlesi projesinin başlatıldığını ve Cumhurbaşkanı onayıyla hayata geçirildiğini ifade etti. Bu projeyle, 2028’e kadar savunma sanayisinde 158 bin yetkin çalışana ulaşılması hedefleniyor. Karataş, projenin temelinde, bireylerin yetenek ve yetkinliklerini doğru şekilde geliştirmek olduğuna vurgu yaparak, katılımcılara proje yönetimi, teknik bilgi, liderlik ve stratejik düşünme gibi yetkinlikler kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.

7 Katmanlı Eğitim Programı 

Lise ve üniversite öğrencileri ile savunma sanayisinde görev alan uzmanlara kadar uzanan 7 katmanlı eğitim modeli kapsamında, katılımcılara farklı seviyelerde eğitim veriliyor. Program, katılımcıların farkındalık seviyelerinden başlayarak liderlik ve stratejik düşünme becerilerine kadar birçok alanda yetkinlik kazanmalarını sağlamayı hedefliyor. Karataş, özellikle lise ve üniversite öğrencilerine yönelik eğitimlerle savunma sanayisi hakkında farkındalık oluşturmayı ve gençleri sektöre kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Yurt Dışındaki Türk Mühendislerle Etkileşim

SSB, yurt dışında etkinlikler düzenleyerek savunma sanayisine katkı sunabilecek Türk mühendislerle bir araya geliyor. Hollanda’da 223 mühendisle buluşan Karataş, "Beyin göçünü beyin gücüne çevirmek istiyoruz. Yurt dışında edindikleri tecrübeleri bizimle paylaşmalarını ve katkı sunmalarını arzu ediyoruz" dedi. ASELSAN gibi savunma sanayisi firmalarına yapılan başvurularda ciddi artış gözlemlediklerini belirten Karataş, her yıl dört ülkede etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Savunma Sanayisine Özel İstihdam Platformu ve e-Öğrenme

SSB, yakın zamanda savunma sanayisine yönelik bir istihdam platformu ve e-öğrenme sitesi kurmayı hedefliyor. Bu platformlar sayesinde, çalışanlar çeşitli eğitimlerden yararlanarak yetkinliklerini sürekli geliştirebilecekler. SSB, savunma sanayisinde görev alan liderlerin yüksek teknolojiye dayalı projelerde problem çözme yetkinliklerine sahip olmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak: AA