Nihat Nasır – Diriliş Postası

Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, bu ilaçların bazı etken maddelerinin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

 ZAYIFLAMA İLAÇLARININ TEHLİKELERİ

Zayıflama amacıyla kullanılan ilaçların kalp hastalıkları ve ani ölümlere neden olabileceğini belirten Prof. Dr. Aytaç Atamer, “Spitomin etken maddesi içeren ilaçlar kalp hastalıklarına ve ani ölümlere sebebiyet verebiliyor. Kontrolsüz alınan bu ilaçlar genellikle gayri resmi yerlerden temin ediliyor,” dedi. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış ilaçların bile şişkinlik ve kabızlık gibi yan etkilerinin olabileceğine dikkat çekti.

Avrupa ülkeleri kanser tarama programlarında nasıl bir performans sergiliyor? Avrupa ülkeleri kanser tarama programlarında nasıl bir performans sergiliyor?

 ZAYIFLAMA İĞNELERİ KANSER RİSKİ TAŞIYOR

Son yıllarda popüler hale gelen zayıflama iğnelerinin de tehlikelerine değinen Prof. Dr. Atamer, “Zayıflama iğnelerinin bazı kanserlerin oluşmasında rol oynayabileceğini” belirtti. Bu iğnelerin kullanımı mide yanması, mide bulantısı, şişkinlik, kusma ve kabızlık gibi şikayetlere yol açabiliyor. Özellikle kanser hastaları, pankreas hastaları ve diyabet hastaları bu tür iğneleri kesinlikle kullanmamalı.

Sağlığınızı Riske Atmayın Yasaklı Zayıflama Ilaçlarının Tehlikeleri-1

 AKCİĞERİNİZ RİSK ALTINDA OLABİLİR

Zayıflama çayları ve ithal edilen tozların akciğer fonksiyonlarını olumsuz etkileyebileceğini vurgulayan Prof. Dr. Atamer, “Sağlık Bakanlığı onayı olmayan zayıflama çayları ve tozlarının içeriğinde hangi maddelerin kullanıldığı belli olmadığı için sonuç akciğer yetmezliğine kadar gidebilir,” dedi.

 SAĞLIKLI ZAYIFLAMA YÖNTEMLERİ

Uzmanlar, zayıflama amacıyla kullanılan ilaçların yerine sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz alışkanlıklarının kazanılmasını öneriyor. Prof. Dr. Atamer, “İlaçlar bir kurtarıcı olarak görülmemeli ve her ilacın yan etkileri olduğu unutulmamalı. Kişinin zayıflamak için kendi ideal kilosunu koruması, beslenme ve spor alışkanlıklarını kazanması gerekir,” dedi.

Editör: Nihat Nasır