Lavrov ve Rusya’yı ziyaret eden Belarus Dışişleri Bakanı Maksim Rıjenkov, dışişleri bakanlıklarının yönetim kurulları toplantısına katıldı.
Toplantının ardından, iki Bakan, Rusya ve Belarus dışişleri bakanlıkları arasında 2026 yılı için istişare planını imzalayarak, basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda konuşan Lavrov, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna krizinin çözümüne ilişkin barış planını değerlendirerek, "Bu planın temel hükümleri, Anchorage zirvesinde sağlanan anlayışlara dayalı. Bu ilkeler, genel olarak planda yer alıyor. Bunu memnuniyetle karşıladık." diye konuştu.
Lavrov, bu planın resmi olmayan yollarla Rusya’ya iletildiğini belirterek, "Resmen bu plan bize iletilmedi ancak plandaki ilkeleri istişare etmeye hazırız çünkü açıklığa kavuşturulması gereken bir dizi husus var. ABD’den basında dolanan planın versiyonunu henüz almadık." ifadelerini kullandı.
ABD ile iletişim kanallarının olduğunu dile getiren Lavrov, bunların gerektiğinde kullanılabileceğini kaydederek, "Amerikalılardan, Avrupalılar ve Ukraynalılarla koordinasyon aşamasını tamamlama noktasında planın ara taslak metni kabul edilecek versiyonunu bekliyoruz. O zaman bunu inceleyeceğiz. Eğer bu planda, Anchorage zirvesinde sağlanan anlayışılar dışına çıkılırsa, bu kökten farklı bir durum olacak. Ancak şimdilik kimse bir şey iletmedi." dedi.
Rusya: Türkiye'nin Ukrayna krizinin çözümündeki arabuluculuk rolünü takdir ediyoruz
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Ukrayna krizinin çözüm sürecindeki arabuluculuk rolünü takdirle karşıladıklarını belirterek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan da (arabuluculuk) platformun oluşturulması konusunda destek sağlamaya hazır." dedi.
Muhabir: Ramazan Eles
Yorumlar
Trend Haberler
Sarallar’ın Sedat Şahin’e yönelik suikast planı çökertildi!
CEVAP VE DÜZELTME METNİ
Ankara’da şok operasyon: 21 şüpheliden 17’si tutuklandı
Ahbap Derneği bağışlarına ilişkin soruşturmada 5. dalga operasyonu... İşte detayları!
Seferihisar Belediyesi yolsuzluk dosyasında “aşkım”lı para trafiği!
Kimsenin ismine bakılmadı zengine de dokunuldu...
Girne gemi kazası sonrası Akut Stres tepkisi
DİKKAT: Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan "aşı" çağrısı!
120 Bin TL'lik Gelin Makyajı ve 'Şımarık' İstekler: Makyöz Mustafa Aktaş Sosyal Medyayı Bir Kez Daha Karıştırdı!
Dengeler mi değişiyor: Şimşek’ten ABD ile ilgili dikkat çeken açıklama





