Rapor, Rus operatörlerinin, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in kampanyasını karalamak için sahte videolar kullandığını, Çin bağlantılı sosyal medya kampanyalarının ise Çin'e karşı eleştirilerde bulunan alt kademe Cumhuriyetçi adayları hedef aldığını belirtiyor.

İranlı aktörlerin, 2020'de ABD seçmenlerini korkutmak amacıyla e-postalar göndermeleriyle tanındığı, bu yıl da seçimle ilgili web siteleri ve medya kuruluşlarını gözlemledikleri ifade ediliyor. Microsoft, bu durumun başka bir müdahale planının işareti olabileceğinden endişe duyuyor.

Microsoft'un raporu, seçim altyapısının saldırılara karşı güvenli olduğu yönündeki ABD yetkililerinin güveninin devam ettiğini vurguluyor. Ancak, yakın bir seçimde, yabancı etkilerin seçmenler üzerindeki etkisi artış göstermekte.

Home Alone'un efsanevi yıldızı şimdi ne yapıyor? Home Alone'un efsanevi yıldızı şimdi ne yapıyor?

Yabancı Müdahale İddaları Reddedildi

Rusya, Çin ve İran, ABD seçimlerine müdahale ettikleri iddialarını reddetti. Çin Büyükelçiliği, “Başkanlık seçimleri, ABD'nin iç meselesidir. Çin'in ABD seçimlerine müdahale etme niyeti yoktur” açıklamasında bulundu. İran’ın Birleşmiş Milletler Misyonu ise “rapordaki iddiaların temelsiz ve tamamen kabul edilemez” olduğunu belirtti.

Microsoft'un raporu, Rusya'nın Harris'in karakterine saldırmak için sahte içerik üretimine devam ettiğini ve bu durumun Donald Trump'ın bir dönem daha başkan olmasını destekleme çabası olarak görülebileceğini öne sürüyor. Rusya'nın, Harris’in çevresindeki bir video dâhil olmak üzere çeşitli sahte videolarla yanlış bilgi yaydığı bildirildi.

Çin'in Seçim Çalışmaları

Son aylarda, Çin'in alt kademe yarışmalara ve genel olarak demokratik memnuniyetsizliğe dair güvensizlik yayma çabalarına odaklandığı gözlemlendi. Microsoft'un raporuna göre, Spamouflage adıyla bilinen bir Çinli aktör, Çin'i eleştiren Cumhuriyetçi adayları hedef aldı.

İran, Trump'ı hedef alan yanlış bilgilerin yanı sıra, ABD seçmenlerini etkileyebilecek stratejiler geliştirmeye devam ediyor. Microsoft'un raporu, İran bağlantılı grupların bölünmüş görüşleri kullanarak Amerikalıları seçimlerde oy vermemeye çağırdığına dikkat çekiyor.

Microsoft, Rusya, İran ve Çin’in etkilerine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, seçimin hemen öncesinde ve sonrasında çevrimiçi ortamda aldatıcı ve şüpheli faaliyetlere karşı uyanık olunması gerektiğini belirtiyor.

Kaynak: Haber Merkezi