CHP lideri Kılıçdaroğlu, haksız mal edinme, ihaleye fesat karıştırma, görevini kötüye kullanma gibi suçlarla görevinden alınan Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi’ye sahip çıktı. Buz Rezidans nedeniyle İlgezdi ile organik bağı bulunan Kılıçdaroğlu, başkanına hesap sormak yerine iftiralarıyla aklamanın peşine düştü.

İmar yolsuzluğu, rezidans skandalları ile gündemden düşmeyen CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi için harekete geçen İçişleri Bakanlığı, önceki gün “Belediyenin/Kamunun zararına sebebiyet verme, İhaleye Fesat Karıştırma, Haksız Mal Edinme” gibi suçlar nedeniyle İlgezdi’nin görevinden uzaklaştırılması kararını verdi. İçişleri Bakanlığı’nın kararı sonrası CHP küplere binerken, İlgezdi ile birlikte meşhur Buz Rezidans’ta kızının dairesi bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, akla ziyan açıklamalar yaptı.

Yalana sarıldı

Battal İlgezdi’nin yaptığı yolsuzlara sesini çıkarmayıp görevini yapan İçişleri Bakanlığı’nı hedef alan Kılıçdaroğlu, konuyu yaptırmak için partisi tarafından bile yalanlanan Man adası iftirasını tekrarlayarak, “Bu haysiyet cellatlığıdır. Yıldırmak istiyorlar, yılmayacağız. Belge gösterdik, hesabını verselerdi. Bizim belediye başkanlarımız Man adalarında şirket mi kurdu? Sen Man adalarında şirket kuracaksın, malı götüreceksin. Kılıçdaroğlu konuşmasın diyeceksin, Kılıçdaroğlu konuşacak” dedi.

20 Temmuz edebiyatı

Kılıçdaroğlu, yolsuzlukla anılan belediye başkanını savunmak için FETÖ ağzıyla konuştu. 15 Temmuz işgal girişimine “Kontrollü darbe” diyerek alçak terör örgütü FETÖ’yü aklamaya kalkan Kılıçdaroğlu, OHAL’in ilan edildiği tarihi işaret ederek, “20 Temmuz’da OHAL’le bir darbe yaptılar, şimdi yerelde darbe yapmak istiyorlar. Halkın iradesini yok etmek istiyorlar. Biz size bunu yedirmeyiz, sana parça parça yediririz bunları. Sizden görev bekliyorum, hepimiz belediye başkanlarına sahip çıkacağız, hangi partiden olursa olsun” diye konuştu.

BAKANLIK: ADALETE UYGUN

Öte yandan konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Görevden uzaklaştırma kararı, isnatların tam tersine, bakanlığımıza ve adli mercilere intikal eden çeşitli yolsuzluk, usulsüzlük, haksız mal edinme, ihaleye fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma iddia ve şikayetleri üzerine bakanlığımız ve adli mercilerce yürütülen ve halen devam eden hukuksal süreçlere dayanmaktadır” denilerek “adalet ve hakkaniyete uygun olarak karar verilmiştir” ifadesi kullanıldı.

Editör: TE Bilisim