İsrail'in Gazze'ye yönelik yoğun bombardımanları devam ederken İngiltere merkezli Reuters Haber Ajansı dikkat çeken bir iddia ortaya attı. 

Hamas'tan, Filistinlinin cesedini çatıdan atan katil İsrail askerlerine tepki! Hamas'tan, Filistinlinin cesedini çatıdan atan katil İsrail askerlerine tepki!

Ajansa göre İsrail ve Hamas, 50 sivil rehinenin serbest bırakılması karşılığında 3 günlük ateşkes ilan edilmesi konusunda müzakere ediyor. Hamas'ın masadaki anlaşma teklifini ana hatlarıyla kabul ettiği belirtiliyor.

Reuters'a konuşan yetkililer ABD ile koordineli olarak tartışılan anlaşmanın aynı zamanda İsrail'in bazı Filistinli kadın ve çocukları İsrail hapishanelerinden serbest bırakmasını ve Gazze'ye izin verilen insani yardım miktarını artırmasını da öngöreceğini söyledi.

Yetkilinin paylaştığı bilgilere göre, Hamas, söz konusu anlaşma önerisini genel hatlarıyla kabul etti. Anlaşmayı henüz kabul etmeyen İsrail ise detayları müzakere etmeyi sürdürüyor. Böyle bir anlaşma durumunda, Hamas'ın Gazze'de tutulan ve yaşayan sivil rehinelerin isimlerinin olduğu bir listeyi teslim etmesi gerekecek. Tüm rehinelerin serbest bırakılması ise halihazırda müzakere edilmiyor.