Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan açıklamada, Kurulun, ayçiçeği, mısır, pamuk, tatlı mısır, fasulye, sanayi domatesi ve ıspanak tohumu üretimi ve satışı alanında faaliyet gösteren May Tohum hakkında, alıcılarının bölgelerini ve müşterilerini kısıtlamak suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddesini ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen ön araştırmanın karara bağlandığı bildirildi.
Kurulun ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve tespitleri ciddi ve yeterli bulduğuna işaret edilen açıklamada, bu doğrultuda şirket hakkında soruşturma açılmasına karar verildiği ifade edildi.
Açıklamada, çiftçilerin uygun fiyatlı tohum ve fideye erişmesinin, üretim maliyetleri ve gıda fiyatları açısından önemine dikkat çekilerek, "Soruşturma kapsamında ele alınan bölge ve müşteri kısıtlaması, bir şirketin, mal sattığı bayilere 'sadece bu bölgede satış yapabilirsin' veya 'şu müşterilere mal satamazsın' diyerek piyasayı bölmesidir. Bu durum, bayiler arasındaki rekabeti engelleyerek fiyatların yapay şekilde yüksek kalmasına yol açabilir." bilgisi verildi.
Öte yandan, Kurulca alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ilgili kanunu ihlal ettikleri ve yaptırımla karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları anlamına gelmiyor.
Rekabet Kurulu May Tohum hakkında soruşturma açtı
Rekabet Kurulu, ayçiçeği, mısır, pamuk, tatlı mısır, fasulye, sanayi domatesi ve ıspanak tohumu üretimi ve satışı alanında faaliyet gösteren May-Agro Tohumculuk San. ve Tic. AŞ (May Tohum) hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.
Muhabir: Ramazan Eles
Yorumlar
Trend Haberler
Sarallar’ın Sedat Şahin’e yönelik suikast planı çökertildi!
CEVAP VE DÜZELTME METNİ
Ankara’da şok operasyon: 21 şüpheliden 17’si tutuklandı
Ahbap Derneği bağışlarına ilişkin soruşturmada 5. dalga operasyonu... İşte detayları!
Seferihisar Belediyesi yolsuzluk dosyasında “aşkım”lı para trafiği!
Kimsenin ismine bakılmadı zengine de dokunuldu...
Girne gemi kazası sonrası Akut Stres tepkisi
120 Bin TL'lik Gelin Makyajı ve 'Şımarık' İstekler: Makyöz Mustafa Aktaş Sosyal Medyayı Bir Kez Daha Karıştırdı!
Dengeler mi değişiyor: Şimşek’ten ABD ile ilgili dikkat çeken açıklama
Katar’da Türkçe Öğrenenlerin Sayısındaki Artış İki Ülke İlişkilerine Olumlu Bir Katkı Sağlıyor