On bir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif'in 1. gecesi 10 Mart Pazar gününü 11 Mart Pazartesi'ye bağlayan gece idrak ediliyor. İlk teravihin kılnacağı ve ilk sahurun yapılacağı bu gecede müminler bu vakitlerin manevi bereketinden istifade edebilmek için dua ve niyazlarını, ibadet ve namazlarını çoğaltmak için arayış içerisinde. Dolayısıyla Ramazan'ın 1. gecesi kılınacak namaz konusunda da araştırmalar yapılıyor. Vatandaşlar, bu geceye mahsus yapılması tavsiye edilen nafile ibadetleri merak ediyor. bu bağlamda Ramazan'ın ilk gecesi kılınacak namaz kaç rekat, Ramazan'ın 1. gecesi kılınacak namaz; nasıl kılınır, hangi sure okunur, gibi sorular da sıkça sorgulanıyor. Mübarek Ramazan-ı erif ayında kişi başta farz namazları ve bu aya mahsus farz olan orucunun yanında Peygamber Efendimizin (s.a.v.) kılmaya devam edip nadiren kılmadığı "Sünnet-i Müekkede" hükmünde olan teravih namazından mesuldür. Farz namazlar ve teravih namazının haricinde kişi başka bu gecelerde başka bir namaz kılmak "zorunda" olmayıp burada mevzubahis olan "nafile" namazlardır. İslami kaynaklarda bu mübarek zaman dilimlerinden istifade edebilmek için yapılması tavsiye edilen birtakım namazlar bulunmaktadır ve kişi dilerse bu namazları da kılıp ecir ve mükafatından faydalanabilir. Peki, Ramazan'ın ilk gecesi kılınacak namaz kaç rekat? Ramazan'ın 1. gecesi kılınacak namaz; nasıl kılınır, hangi sure okunur? Kısaca yanıtı haberde.

Ramazan'ın ilk gecesi kılınacak namaz kaç rekat? Ramazan'ın 1. gecesi kılınacak namaz; nasıl kılınır, hangi sure okunur?

Ramazan-ı şerif'in ilk gecesi akşam namazını kıldıktan sonra, yatsı namazını kılmadan önce 2 rekat şükür namazı kılınır.

"Ya Rabbi, bu aciz kulunu Ramazan-ı Şerif ile yeniden müşerref kıldığın için sana şükürler olsun, rıza-yı şerifin için Allâhu Ekber!" diyerek niyet edilip tekbir alınan namazda 1. rekatta zamm-ı sure olarak Kevser Suresi (İnnâ a'taynâ...), 2. rekatta da zamm-ı sure olarak İhlas-ı Şerif (kul hüvallâhu Ehad...) okunur.

Iğdır'da kaçak botoks ilacı ele geçirildi: Değeri iki milyon lira! Iğdır'da kaçak botoks ilacı ele geçirildi: Değeri iki milyon lira!

Namazın kılınış şekli öğle ve yatsı namazını son sünnetleri gibidir.

Selam verdikten sonra dua ve niyazlarda bulunulur.

Nafile bir namaz olan şükür namazını dileyen, farklı zamanlarda farklı niyetlerle de eda edebilir. Bu namazı kılarken dikkat edilecek husus, diğer namazlarda olduğu gibi "kerahet vakitleri"nin haricinde kılınmasıdır. Kişi Cenabıhakk'ın ihsan ettiği ettiği sonsuz nimetler için şükrünü kalbiyle, diliyle, bedeniyle, mal ve mülküyle eda edebilir. Şükür namazı, Cenabıhakk'a şükrün, beden ile yapılanıdır.

Editör: Vildan A.