Neşat Ergül/Yorum Haber

Mehmetçik ve emniyet mensupları, Türkiye’de terör örgütü PKK mensuplarına büyük darbe vururken, başarılı sınır ötesi harekâtlar ile PKK’nın nefesi kesildi. Düzenlenen operasyonlarla son iki ayda arananlar listesindeki 13 teröristin de yer aldığı 306 terörist etkisiz hale getirildi.

Terör operasyonlarındaki başarıda, FETÖ’cülerin TSK ve emniyetten temizlenmesinin yanı sıra, savunma sanayindeki yerli ve milli gelişmeler de katkı sağladı.

Özellikle Kandil’e korku salan SİHA ve İHA destekli operasyonlarda, PKK’nın Amanos Dağları’ndaki 80 kişilik en büyük lokal eylem grubu yok edildi. Amanos Dağları’nda PKK’nın 60 teröristi öldürüldü. Erbil’in kuzeydoğusunda bulunan Lelikan Köyü yakınlarındaki terör örgütü kampı da basılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

SORUMLULARINA AĞIR DARBE

Öte yandan, düzenlenen başarılı operasyonlarla ağır darbe alan PKK, eleman temin edemediği için sahaya üst düzey sorumlularını sürdü. Üstü düzey sorumlular da, Mehmetçik’in etkin mücadelesi sonucu birer birer etkisiz hale getirildi. PKK’nın Doğu Karadeniz’deki varlığı da tamamen bitirilme noktasına geldi.

Düzenlenen başarılı operasyonlarda, İçişleri Bakanlığı’nın Arananlar Litsesi’nde kırmızı listede yer alan Garzan Eyaleti sorumlusu ‘Welat Gever’ kod adlı PKK’lı terörist Sefer Açar ve Eren Bülbül ile Ferhat Gedik’in katil zanlılarından örgütün Karadeniz sorumlusu ‘Zeynel’ kod adlı Mehmet Yakışır öldürüldü.

Yine yeşil listedeki ‘Serdar’ kod adlı Serkan Tan ile gri listedeki PKK’lı teröristler Zeynal Küçük, Adnan Çelik, Fuat Akkaya, Mustafa Şeker, Barış Coşkun, Erkan Ordu, Ertan Erol, Ramazan Yasugey, Veli Taşkıran ve Yunus Dalgın etkisiz hale getirildi.

Editör: TE Bilisim