Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan’ı ziyaret etti, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçim kararına ve AK Parti, MHP ve BBP’den oluşan Cumhur İttifakı’na değinen Bakan Özhaseki, “Türkiye’ye karşı 30-40 yıldır oynanan oyunların son günlerde iyice gün yüzüne çıktı. Bunu kendimiz gibi gören MHP ile ittifak yaptık” dedi.

PKK’NIN YANINDA OLANLARI ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala spekülatörlerin dolar üzerinden Türkiye’ye yapmaya çalıştığı ekonomik operasyonu, hatta bazı Batılı ülkelerin HDP’nin miting yapmasına ses çıkarmayıp, AK Parti mitingine izin vermemesini bile anladığını dile getiren Bakan Özhaseki, ancak Türkiye’deki bazı kişilerin tavrını anlamakta güçlük çektiğini kaydetti.

Yüzbinlerce masum sivili katleden terö rörgütü PKKnın yanında olanları anlamakta güçlük çektiğini kaydeden Bakan Özhaseki, şunları söyledi.

“En son şimdi başladılar, ‘PKK terör örgütü listesinde ama YPG değil’ diye. Adamlar sürekli harf değiştiriyor. Yarın birgün ABC derlerse çok masum mu olacak. O da PKK o da bölücü, o da katil. İki gün önce ‘Kandil’e girmeyin’ diyorlardı. Genel Başkanları baktı kötü bir gidişat var. ‘Kandil’i destekliyoruz’ demeye başladılar. FETÖ, PKK ağzıyla konuşulur mu böyle bir rezillik olur mu, böyle bir rezillikle de karşı karşıyayız.”

KAYYIMLAR ASLAN GİBİ ÇALIŞIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, terör örgütü PKK’nın belinin kırılmasında en önemli payın kayyımların belediyelere atanmasının olduğunu belirterek, “Kayyumlar aslan gibi çalışıyor” dedi.

Bakan Özhaseki konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bir yanda terör örgütünün siyasi bir uzantısı var. Her türlü sözcülüğünü yapıyor tamam. Ama bizim ana muhalefet partisi de hiç yanlarından ayrılmıyor. Güneydoğu’da 100’e yakın bunların belediyesi vardı. Bölge halkından döve döve oy alıyorlardı. Sandıklara kimseyi sokmuyorlardı, haziran seçimleri böyle oldu. Bazı köylerde Türkçe bilen yok, okuma yazma bilen yok ama oy iptali de yok. Kasım seçimlerine geldik, önlemler aldık. Belediyeler en büyük güç kaynaklarıydı. Bunlar tüm parayı dağa gönderiyorlardı. Kayyum atadık, kim bunlar kaymakamlar. İdil’e, Cizre’ye pırıl pırıl hizmetler geldi. En çok ana muhalefet bağırdı bize o dönem, ‘diktatörsünüz’ diye. Kimsenin seçimle oraya gelmesi ona suç işleme özgürlüğü vermez. Vatandaş bana hizmet için oy veriyor, ‘Kandil’e para gönder’ diye vermiyor. ‘Oy alarak geldiniz istediğinizi yapın mı’ diyorlar. PKK’nın belini kıran en önemli hareket, kayyumların belediyelere atanması oldu. Kayyumlar aslan gibi çalışıyor.

Editör: TE Bilisim