Mehmet Akif Çavdarlı - Diriliş Postası 

Kazak haber ajansı Kazinform'un bildirdiğine göre, kimliği açıklanmayan turist, "gerekli tüm formaliteleri tamamladıktan" sonra İtalyan kolluk kuvvetleri tarafından serbest bırakıldı ve verdiği zararın onarımını ödemek zorunda kalacak.

1913-1914 yılları arasında kazılan Ceii Evi, Pompeii'de geç Samnit dönemine (M.Ö. 2. yüzyıl) ait birkaç konut mimarisi örneğinden biri olarak biliniyor. Ceii Evi, cephesine boyanmış bir seçim yazıtına göre muhtemelen sulh hakimi Lucius Ceius Secundus'a aitti ve gösterişli tasarımı ile renkli freskleriyle dikkat çekiyor. Ancak bu tarihi yapının duvarına kazınmış "ALI" ismi, aynı yüzeydeki diğer yasadışı kazımalarla birlikte bulundu.

Pempeii'deki Tarihi Yapıya ,Ali Yazan Turist Gözaltına Alındı  

İtalya Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano, bu vandalizm eylemini "sanatsal ve kültürel mirasımıza neden olan medeniyetsiz ve aptalca bir rezalet" olarak nitelendirdi. Sangiuliano, suçlunun duvarın onarımı için para ödemek zorunda kalacağını belirtti.

Sangiuliano, ülke çapında artan vandalizm olaylarına dikkat çekerek, bu ayın başlarında Hollandalı bir turistin Herculaneum antik kentindeki bir duvarı kazıdığı bir olaya atıfta bulundu. Neredeyse tam bir yıl önce, İngiltere'den gelen bir turist, kendisinin ve kız arkadaşının isimlerini Roma Kolezyumu'nun duvarına kazıyarak uluslararası öfkeye neden olmuştu.

Yediği tatlı sonu oluyordu: Midesinden çıkanlar şaşırttı Yediği tatlı sonu oluyordu: Midesinden çıkanlar şaşırttı

Pompeii

Geçtiğimiz yıl, Sangiuliano, İtalya'nın korunan anıtlarına ve kültürel miras alanlarına zarar veren veya tahrip edenlere verilecek para cezalarının büyük ölçüde artırılmasını öngören bir yasa teklifinde bulundu. Bazılarına göre bu yasa, iklim krizi aktivistlerini kamu müdahaleleri sırasında kültürel alanları hedef almaktan caydırmak için sunuldu ve önerge bu yılın Ocak ayında kabul edildi.

Kazak haber ajansı Kazinform, idari olarak ek soruşturmalar yürütüleceği için suçlunun "cezai kovuşturmaya tabi tutulmayacağını" bildirdi.

Editör: Mehmed Akif Çavdarlı