15 Eylül Dünya Lenfoma Farkındalık Günü dolayısıyla kanser hastaları ve hekimler, 'Lenfoma için pedalla' etkinliği düzenledi.

Etkinlik, Atatürk Orman Çiftliği'nden başlayarak Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kadar sürdü.

Yürüyen telefon rehberi! Hafızasında 6 bin 500 numara Yürüyen telefon rehberi! Hafızasında 6 bin 500 numara

"Lenfoma tedavi edilebilir"

Etkinlik öncesi konuşma yapan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, lenfomanın erken teşhis edilebilen ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunun altını çizdi. Altuntaş, lenfoma için risk faktörleri arasında obezite, sigara, alkol ve hareketsizliği vurgularken, bu faktörlerin kontrolüyle hastalığın önlenebileceğini söyledi.

Pedallar, Lenfoma Farkındalığı Için Çevirildi

"Erken evrelerinde tedavide yüzde 95'e varan başarı oranlarına ulaşılabilir"

Altuntaş, lenfoma belirtilerinin 38 derece ve üzeri yüksek ateş, son 6 ayda yüzde 10'dan fazla kilo kaybı, gece terlemeleri, vücutta ele gelen bezeler, halsizlik ve kaşıntı olduğunu belirterek, bu belirtilerle karşılaşanların vakit kaybetmeden doktora başvurmalarını tavsiye etti. Lenfomanın özellikle erken evrelerinde tedavide yüzde 95'e varan başarı oranlarına ulaşılabileceğini vurguladı ve hastalara tedavi sürecinde tam doz ve süreye uymaları gerektiği çağrısında bulundu. Ayrıca, lenfoma tedavisinde yeni yöntemler için klinik araştırmalara ihtiyaç duyulduğunu belirterek, hastaları bu çalışmalara gönüllü olmaya davet etti.

Kaynak: AA