HDP eski eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı 6-8 Ekim olaylarına ilişkin davada ilk karar açıklandı. Kobani davası kapsamında Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırılırken, Figen Yüksekdağ ise 30 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Selahattin Demirtaş için istenen ceza 42 yıl olarak açıklanırken tutukluluk halinin devamına karar verildi.
HDP eski eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı 6-8 Ekim olaylarına ilişkin davada ilk karar açıklanıyor. Kobani Davası kapsamında Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırılırken, Figen Yüksekdağ ise 30 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Selahattin Demirtaş için istenen ceza 42 yıl olarak açıklanırken tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşmada diğer sanıklara ilişkin hükmün açıklanmasına devam ediliyor.
ÖZEL, KOBANİ DAVASINDA VERİLEN CEZALARA KARŞI ÇIKTI: KABUL EDİLEBİLİR BİR TARAFI YOK
Kararı Sözcü TV canlı yayınında değerlendiren Özgür Özel, verilen cezaları 'kabul edilemez' olarak niteledi.
"BU DAVADA BİR HUKUK YOK"
"Demirtaş ve Yüksekdağ’ın cezalarının kabul edilebilir bir tarafı yok." diyen Özel, "Kim ne derse desin bu davada bir hukuk yok." diye konuştu.
"DAVA, SİYASİ DAVA"
Özel, şunları söyledi:
"İlk günden beri takındığım tutumu değiştirecek değilim. Dava, siyasi dava. Uzamasıyla, zamanlamasıyla, karar duruşmasının seçimden sonraya bırakılmasıyla falan her yönüyle siyasetten kullanılmaya elverişli bir dava.
Verilen cezaların bazıları istenene göre çok düşük cezalar. Burada Selahattin Demirtaş'a ve Fiden Yüksekdağ'a verilen cezalar, görevlerinin başındayken bir partinin eş genel başkanlarıyken alınıp da suçlandıkları şey ve bu cezalara baktığınızda kabul edilebilir bir tarafı yok.
Davayı bir hukuki dava olarak değerlendirmek yerine, tabi bir partinin genel başkanı olmasam her beraat edenleri, yaptığı yeterli görülüp bırakılanları ve ağır cezalar alanları hangi kategorilerde değerlendirmek gerektiği üzerine farklı beyin jimnastiği yapabilirim ama kim ne derse desin bu davada bir hukuk yok. Yargılama süreci hukuki değil."