Türkiye’de değişik saatlerde bir araya gelen vatandaşlar, omuz omuza büyük bir öfke ve kararlılıkla meydanlara yürüyerek, düşmanlara milli birlik mesajı verdi. Milyonlar, sel olup, 36 kişinin şehit edildiği, direnişin sembolü olan “15 Temmuz Şehitler Köprüsü”ne aktı. Doğudan batıya, kuzeyden güneye bütün illerde ve ilçelerde milli irade nöbeti tutuldu.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında İstanbul’da 3 farklı noktada toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne doğru “Milli Birlik Yürüyüşü” yaptı. Kısıklı Meydanı, Çengelköy ve Altunizade’de bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları taşıyarak köprüye doğru Milli Birlik Yürüyüşü’nü tamamlayarak tören alanına ulaştı. Alana kurulan platformdaki dev ekrandan da şehitlerin fotoğrafları yansıtıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konutunun da bulunduğu Kısıklı Meydanı’nda, üzerinde hilal-yıldız ve 15 Temmuz baskılı tişörtler giyen, 15 Temmuz logolu şapkalar takan vatandaşlar bir araya geldi. Ellerinde Türk bayrakları ve şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu dövizleri taşıyan vatandaşlar, köprüye doğru yürüdü. Altunizade’ye gelen vatandaşlar da ellerinde Türk bayrakları taşıyarak törenin yapılacağı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne doğru yürüdü.

DUALAR EDİLDİ, SAYGI IŞIKLARI YAKILDI

Toplanma noktalarından biri olan Çengelköy Meydanı’nda platform oluşturuldu. Kurulan ses sisteminden “Türkiyem”, “Vatanına göz dikeni ez oğlum” gibi şarkılar çalındı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki törende, İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz’ın dua etmesinin ardından 15 Temmuz belgeseli izlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hitapları sonrası şehitlerin isimleri okunarak, saygı ışıkları yakıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni’nin ardından Şehitler Makamı’nın açılışını gerçekleştirdi. Programa gelen vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarının yanı sıra 15 Temmuz’da şehit olanların fotoğraflarını taşıdı. Fetullah Gülen’in kuklası da alanda dolaştırıldı.

EYÜP SULTAN

Eyüp Belediyesi’nce “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Eyüp Sultan Meydanı’nda dev bir platform kuruldu. Platformun bir yanında şehitlerin isimlerinin yazıldığı, diğer tarafında da üzerinde tanka çıkan ve elinde Türk bayrağı sallayan bir kişinin fotoğrafı ile “Nöbetteyiz” yazılı ışıklı panolar yer aldı.

Alanda toplanan ve ellerinde Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar, İstiklal Marşı okudu, tekbir getirdi.

TBMM’YE YÜRÜDÜK

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminin 1’inci yılı nedeniyle Ulus’taki Birinci Meclis binası önünden TBMM’ye kadar süren “Milli Birlik Yürüyüşü” düzenlendi. Demokrasi nöbetleriyle eş zamanlı başlayan yürüyüşe katılan vatandaşlar, Türk bayrakları ve 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarını taşıdı.

Vatandaşlar, Sıhhiye ve 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı güzergâhından devam eden yürüyüş boyunca, 3 kilometre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıdı. Yaklaşık 1 saat süren yürüyüşün ardından saat 01.00’de TBMM’ye ulaşan vatandaşlar, burada düzenlenen etkinliğe katıldı. Diğer iller ve ilçelerde de 15 Temmuz şehitleri unutulmadı, milli irade nöbeti tutuldu.

90 bin camide sela okundu

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca “Ezanları Susturan Darbelerden, Darbeleri Susturan Selalara” şiarıyla düzenlenen programlar çerçevesinde, hain darbe girişiminde millete ihanete karşı birlik ruhu aşılamak ve manevi bir güç sağlamak için okunan selalar, 15 Temmuz’u dün sabaha bağlayan gece Türkiye genelinde 90 bin camide tekrar okundu. Cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutuldu.

Editör: TE Bilisim