Asya ülkesi Myanmar’da zorunlu askerlik yasası uygulamaya konuldu.

Reuters'in haberine göre devlet medyası Cumartesi günü yaptığı açıklamada, 18 ila 35 yaşları arasındaki tüm erkeklerin ve 18 ila 27 yaşları arasındaki kadınların iki yıla kadar askeri komuta altında görev yapması gerektiğini ve 45 yaşına kadar doktorlar gibi uzmanların da üç yıl boyunca görev yapması gerektiğini söyledi.

Devlet medyasının Cumartesi günü bildirdiğine göre cunta, “10 Şubat 2024'ten itibaren Halkın Askerlik Hizmeti Yasasının yürürlüğe girdiğine dair bildirim yayınladı”.

YASA İLK KEZ UYGULANIYOR

ABD başkanlık seçimlerin bomba krizi: FBI açıklama yaptı! ABD başkanlık seçimlerin bomba krizi: FBI açıklama yaptı!

Yasa, önceki bir askeri hükümet tarafından 2010 yılında çıkarılmıştı ancak daha önce hiç uygulanmamıştı.

Devlet medyası, Halkın Askerlik Hizmeti Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle vatandaşların "birliğin dağılmamasını, milli dayanışmanın dağılmamasını ve egemenliğin sürdürülmesini" koruma görevine sahip olduğunu belirtirken, yasanın "hizmet etmek amacıyla" çıkarıldığını da sözlerine ekledi. bu görev.”

OHAL 6 AY DAHA UZADI

Devlet medyası, savunma bakanlığının ayrıntıları ve talimatları ileri bir tarihte açıklayacağını söyledi.

Myanmar'ın askeri rejimi, demokratik olarak seçilmiş lider Aung San Suu Kyi'yi deviren ölümcül darbeden bu yana 1 Şubat'ta üç yılını kutladığı için yakın zamanda olağanüstü hal durumunu altı ay daha uzattı.

Çatışmalar geçen Ekim ayında, güçlü silahlı etnik milislerin direniş güçleriyle birleşerek orduya karşı yeni ve büyük saldırılar düzenlemesiyle daha da arttı.

Kaynak: HABER MERKEZİ